El candidat de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, ha assegurat que un “grandíssim” resultats dels comuns seria bo pel PSC perquè els ajudaria a “alliberar-los de les seves contradiccions”. Els permetria, segons Domènech, formar un govern transversal que “facilitaria la vida als socialistes” perquè no s’haurien de subordinar al PP i “no veurien com cada vegada que fan una proposta, el PSOE els la desfà a l’instant”. Domènech ha advertit que aquest pacte de govern no pot incloure ni PP ni Cs, en contra del que ha suggerit Miquel Iceta.

Després d’una reunió a Sant Sadurní d’Anoia amb delegats sindicals d’empreses del món del cava, Domènech s’ha erigit en candidat a la presidència d’un executiu progressista i d’esquerres, “el president que pot construir la transversalitat per al futur d’aquest país”.

També ha criticat els partits que lamenten la sortida d’empreses de Catalunya, assenyalant PSC i Cs, però que, en canvi, van donar suport al decret del govern del PP que n’afavoria la marxa. “Aquests partits han contribuït a crear el clima que ha afavorit la sortida d’empreses, n’haurien d’assumir la corresponsabilitat”, ha dit Domènech.