Des de Girona, Mariano Rajoy ha defensat una vegada més l’aplicació de l’article 155 i ha confiat que, ara que “ja tots sabem què no s’ha de fer” perquè s’activi de nou, “tant de bo mai més ho tornem a veure ni n’haguem de parlar més”. També ha afegit que en ple segle XXI —un moment en què “el món va pel camí de la unió”—, “jugar a dividir i separar és emprendre un camí cap a un passat que tots crèiem feliçment superat”.

Catalunya dins d’Espanya, “mal que els pesi”

El candidat del PP per al 21-D, Xavier García Albiol, també ha collat els independentistes en la recta final de la campanya. Ha assegurat que no permetrà que “la història de 500 anys” espanyola “la liquidin en tres mesos”; i ha llançat un advertiment a Junqueras i Puigdemont: “Tinguin molt clar que mentre governin Mariano Rajoy i el PP, mal que els pesi, Catalunya seguirà sent part d’Espanya”, ha etzibat.

Albiol també ha titllat d’“absolutament falses” les queixes per la manca d’inversions de l’Estat a Catalunya i ha posat de relleu el bon estat de les autovies gironines, l’AVE i les cales de la Costa Brava perquè “no són fruit de la casualitat”, sinó de l’“esforç” del Govern espanyol. En aquest sentit, Mariano Rajoy també ha dit que “seguirem fent infraestructures i la propera serà el corredor mediterrani”.