El líder del PSC es postula com la millor opció a la presidència. “No crec en una investidura acordada entre el PP, Ciutadans i el PSC perquè els números no donen i perquè no respon a la transversalitat del país”, ha dit Miquel Iceta durant el col·loqui Primera Plana d’El Periódico.

Per això, el candidat socialista ha dit obertament que vol rebre el suport dels comuns per esdevenir president de la Generalitat, a banda dels vots de Ciutadans i del PP. Iceta veu possible la seva investidura amb una combinació de vots a favor i abstencions.

Els socialistes no esperen rebre el suport de formacions independentistes i asseguren que no participaran en la investidura d’un president sobiranista. Així mateix, Iceta ha repetit avui que “no es veu” investint la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas.

Sense sancions per a Junqueras i Sànchez

El candidat socialista ha dit que espera que el candidat d’ERC, Oriol Junqueras, i el número dos de JxC, Jordi Sànchez, no rebin sancions per intentar comunicar-se d’alguna manera durant la campanya. Ambdós han enviat missatges de veu des de la presó al seu electorat que ha estat utilitzats en mítings dels seus partits.

Iceta també ha dit que els independentistes han deixat una “ferida enverinada” a la societat catalana i ha dit que caldrà “netejar-la”.