JAUME CIURANA, tinent d'alcalde de Cultura: "Vaig enviar una carta al Secretari d'Estat de Cutlrua, el senyor Lasalle, perquè convoquin la comissió de seguiment de la biblioteca perquè és un escàndol. El projecte està aprovat, tenim la llicència d'enderroc concedida. L'únic que s'ha de fer és consignar pressupostàriament els recursos i el Ministeri de Cultura fa tres anys que posa de partida zero. Les runes del Born són la derrota de la ciutat de Barcelona de 1714 i que el 1716 es va desmuntar part de la ciutat per reconstruir la Ciutadella. Això no s'ho inventa el govern municipal, això és la història. Si hi ha crítiques pel to en què s'explica ho sento perquè la història és així i no ens l'hem inventat. Quan des del govern, entitats i institucions es demana més poder, diem que si això continua així la qualitat de vida, els serveis socials, la sanitat i l'ensenyament es veuen ressentits. Si Catalunya vol fer un salt endavant per millorar, hem de plantejar-nos reptes més ambiciosos. A mi m'encantaria que veure Barcelona com a capital d'un estat independent perquè donaria una projecció a la ciutat molt més forta del que té ara".

Jaume Ciurana ha estrenat la nova etapa del ‘BTV notícies matí’, que des d’aquest dilluns amplia horari i incorpora una entrevista. El tinent d’alcalde de Cultura ha fet un repàs a l’actualitat i s’ha referit al projecte de la Biblioteca Provincial de Barcelona, que des dels anys 90 segueix a l’aire. Ciurana ha afirmat que l’Ajuntament ja ha demanat una reunió urgent amb el secretari d’Estat de Cultura, José Maria Lasalle, perquè convoqui la comissió de seguiment de la biblioteca. Una demanda que van aprovar tots els grups municipals, a excepció del PP tot just fa unes setmanes. El tinent d’alcalde ha explicat que el projecte està aprovat i que l’únic que queda pendent és assignar els recursos econòmics. I és aquí on hi ha el problema, perquè assegura que en els darrers tres anys el Ministeri de Cultura s’hi ha oposat econòmicament “hi ha aportat una partida zero”.

“La història és així. No ens l’hem inventada”

Ciurana ha respost a les crítiques dels populars que diuen que El Born Centre Cultural és un espai de propaganda independentista. El tinent d’alcalde de Cultura ha estat contundent. Ha dit que “això no s’ho inventa el govern municipal. La història és així”, en referència a les runes del Born, que mostren el traçat de la ciutat quan la ciutat de Barcelona va caure derrotada, el 1714.

Quan Catalunya vol millorar

Del procés sobiranista també se n’ha parlat. “M’encantaria veure Barcelona com a capital d’un estat independent”, ha afirmat Ciurana, qui ha explicat que “la ciutat guanyaria una projecció molt més forta de la que té ara”. A més, ha afegit que si la situació a Catalunya segueix igual se’n ressentirà la qualitat de vida dels catalans, la sanitat, l’ensenyament, els serveis socials, entre d’altres. És per aquest motiu que entén que Catalunya vulgui fer “un salt endavant”.