Música a tot drap dia sí dia també, a qualsevol hora. Prové d'aquesta casa ocupada al carrer del Repartidor, a Vallcarca. Els veïns de la zona no poden més. Ja fa vora un any que conviuen amb el soroll. Aquesta, d'aquest dimecres, no és la primera reunió de veïns per posar fi al problema. Van recollir signatures per portar-les a l'Ajuntament. Reclamen solucions. "Fa molt de temps que aguantem aquí uns sorolls infernals. A qualsevol hora et poden posar soroll d'una quantitat de decibels impressionants i això no es pot aguantar." "És un no parar. Ahir pensàvem que dormiríem i van estar des de la una fins a les set del matí." "És una cosa horrible perquè no ens deixen dormir." GUILLEM MARTÍNEZ "El soroll no és l'única queixa dels veïns, que asseguren que, des que la casa està ocupada, ha augmentat la sensació d'inseguretat al barri. Alguns, fins i tot, diuen que han rebut amenaces per part dels ocupants." L'Ajuntament és coneixedor del problema i ha citat els veïns a una reunió el proper dia 17. El consistori assegura que té un marge d'acció limitat perquè la finca no té un propietari clar. De fet, hi ha un litigi entre dos privats que en reclamen la propietat. Un cas que es troba ara a mans de l'Audiència Provincial, que ha de dictaminar a favor de l'un o de l'altre. BERTA CLEMENTE, consellera de Seguretat de Gràcia "El que sí que hem fet com a districte és entrar un requeriment a l'Audiència Provincial amb un informe en què alertem dels problemes veïnals que la demora de dictaminar qui és el propietari els està causant." En l'informe s'insta l'Audiència, per tant, que s'afanyi a dictar sentència. Així, el propietari podria denunciar l'ocupació i, amb el vistiplau d'un jutge, es procediria al desallotjament.

Litigi per la propietat

La finca ocupada, que es troba a la cantonada del carrer del Repartidor amb la baixada de la Glòria, no té un propietari clar. Dos privats es troben, ara mateix, immersos en un litigi, a mans de l’Audiència Provincial, que n’ha de dictaminar el propietari. Això fa que, de moment, ningú no hagi denunciat l’ocupació il·legal de l’edifici. Per això, l’Ajuntament de Barcelona ha instat l’Audiència Provincial a accelerar el procés judicial i a dictar sentència aviat. Així, amb un únic propietari de l’edifici, se li podria demanar que denunciés l’ocupació i, amb l’autorització d’un jutge, se’n podria procedir al desallotjament.

Inseguretat al barri

Els veïns del voltant de la finca ocupada han explicat a BTV que el problema del soroll no és l’únic que pateixen. Segons diuen, hi ha veïns que han rebut amenaces en intentar fer entrar en raó les persones que viuen a l’edifici. També asseguren que, de tant en tant, els ocupes fan foc al pati de la casa. Als veïns els preocupa que es pugui produir un incendi. Per últim, denuncien que, en ocasions, els ocupants consumeixen drogues a la via pública, davant de la finca.

Més patrulles de la Guàrdia Urbana

Segons l’Ajuntament s’ha augmentat la presència policial a la zona amb més patrulles de la Guàrdia Urbana. Ara bé, segons els veïns, ara per ara les actuacions policials han servit de ben poc. Diuen que, quan s’acosta una patrulla, els ocupes no els obren la porta i es limiten a abaixar la música. Quan marxen tornen a apujar-ne el volum.