Tots els partits, a excepció de CiU i ERC, han censurat l’actuació del director general de la policia catalana pel cas de la mort de l’empresari Juan Andrés Benítez després de ser reduït al carrer de l’Aurora, al Raval. El diputat del PSC, Xavier Sabaté, ha acusat Prat de ser incapaç de dirigir els comandaments de la policia catalana i ha deplorat que encara no es tingui “informació suficient” del cas. Jaume Bosch (ICV-EUiA) ha demanat la compareixença de Prat davant la Comissió d’Interior i ha assegurat que Espadaler va cometre un error mantenint-lo al càrrec després del cas Ester Quintana. Matías Alonso (C’s) i David Fernàndez (CUP) han demanat depurar responsabilitats i han alertat dels “dèficits profunds de la investigació”.

ERC: “No resoldrà res”

Gemma Calvet (ERC) ha dit que el cessament o la dimissió de Manel Prat “no aportarà res al cas”. Els republicans consideren que ja hi ha mecanismes de depuració de responsabilitats i que les imatges enregistrades pels veïns del carrer de l’Aurora “no poden enterbolir les bones actuacions dels Mossos”.

Per la seva banda, el diputat Lluís Guinó (CiU) ha assegurat que no entén la demanda de la dimissió de Prat, al·legant que “les qüestions de seguretat mereixen un tracte poc polititzat”.