Després de mesos d’investigacions, dimarts passat la policia va entrar i escorcollar simultàniament els domicilis dels quatre sospitosos, a l’Hospitalet de Llobregat. En van detenir tres el mateix dia i l’altre, uns dies després. Als seus habitatges hi van trobar 40 mòbils robats i diverses caixes buides de telefonia mòbil, perfums, roba amb l’etiqueta original i publicitat de diversos establiments robats. També la roba que duien en els robatoris i diverses eines per robar vehicles i forçar portes. Els detinguts tenien antecedents per delictes similars als que ara els imputen: robatori amb força, robatori i furt d’ús de vehicle, falsificació documental, participació en organitzacions i grups criminals, conducció temerària i receptació.

El mateix dimarts, els Mossos van detenir també dos homes que es dedicaven a vendre, a casa seva o en un locutori que regentaven, els mòbils que els altres havien robat. Els sis detinguts van passar divendres a disposició judicial. Tots menys un han ingressat a la presó.

Els mòbils i la resta d’objectes recuperats han permès tancar 71 denúncies, fet que suposa la resolució de 90 fets delictius. Els Mossos d’Esquadra no descarten que més robatoris similars puguin acabar imputant-se a la mateixa banda. Durant els darrers mesos, el nombre de robatoris a botigues de mòbils s’havia incrementat a la província de Barcelona. La policia pensa que, ara que ha fet caure aquesta banda, aquests robatoris deixaran de ser tan habituals.