GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde: "Els esforços de diàleg s'han fet. I tot allò que serveixi per millorar la proposta, s'intentaran incorporar." SÒNIA RECASENS, regidora de CiU: "Si aquestes al·legacions no són acceptades, el que no farà CiU és formar part d'aquest espectacle, d'aquest teatre, i per tant presentem una esmena a la totalitat." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's: "A lo largo de estos 17 meses de legislatura se han tomado decisiones que no han hecho otra cosa más que relentizar la actividad económica. Por lo tanto, en estas alegaciones les pedimos un cambio." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP: "Presentarem un pressupost alternatiu, un pressupost de facto, en el qual volem concentrar les nostres prioritats amb una cinquantena d'al·legacions."

La regidora de CiU Sònia Recasens ha denunciat la “nul·la voluntat” del govern per negociar els comptes i ha explicat que les al·legacions del grup busquen ampliar la despesa en ocupació, comerç i manteniment urbà, i demanen que s’eliminin les partides per al tramvia i les remunicipalitzacions. “Si aquestes al·legacions no són acceptades, presentem una esmena a la totalitat”, ha advertit Recasens, que ha criticat que hi ha barris que no rebran cap inversió amb els comptes d’Ada Colau.

La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha explicat que les seves esmenes tenen com a objectiu principal “demanar un canvi” en les polítiques de reactivació econòmica per contrarestar “decisions que no han fet altra cosa que alentir-la”. D’altra banda, el líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que amb les al·legacions presentades, una cinquantena, els populars han fet “un pressupost alternatiu de facto”. Les esmenes del PP estan enfocades a augmentar la inversió social i als barris, reduir la fiscalitat i demanar que la Generalitat inverteixi més a la ciutat.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha dit que el govern estudiarà les al·legacions de l’oposició “amb molta cura” i que “aquelles que es puguin incorporar per enriquir la proposta del govern, s’afegiran”. Pisarello ha dit que l’oferta de diàleg del govern amb els grups ha estat “permanentment sobre la taula”. La resposta a les al·legacions arribarà aquest divendres amb una Comissió d’Economia extraordinària, el penúltim tràmit que els comptes hauran de superar abans d’arribar al ple del 23 de desembre.