En la missiva, Ada Colau demana a l’Estat que s’impliqui en l’execució del cobriment de la ronda de Dalt, i que prioritzi aquest projecte davant de noves obres a la ronda del Litoral

Foment va anunciar aquesta setmana que estudiaria afegir nous carrils en aquesta via. L’alcaldessa defensa que el cobriment és un projecte prioritari en el mandat, ja que, afirma, la via “creua barris sencers de nord a sud de la ciutat, i genera una barrera urbana i greus problemes de contaminació tant atmosfèrica com acústica”.

Colau afegeix que “la ronda del Litoral no és el principal problema que tenim a la ciutat pel que fa a les rondes que l’envolten” i assegura que s’ha prioritzat l’actuació a la ronda de Dalt perquè és on hi ha més població afectada. A la carta, l’alcaldessa també insta el ministre Íñigo de la Serna a dialogar per consensuar les prioritats i les necessitats de Barcelona.

Les obres es reprendran al març

Aquest estiu passat es va començar a construir el mur per sostenir la coberta de la ronda de Dalta finals de març es reprendran les obres per executar el primer tram del cobriment , entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, als barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. Aquestes obres s’allargaran durant 10 mesos i tenen un pressupost de poc més de 10 milions i mig d’euros. Es preveu construir els murs de recolzament laterals de l’estructura de la coberta, la llosa de la coberta i altres elements que han de permetre habilitar el nou vial com a túnel.

Els veïns demanen un cobriment més llarg

El president de l’associació de veïns de Montbau, Toni Mateo, assegura que el veïnat veu amb bons ulls la carta que ha enviat Ada Colau al ministeri de Foment, però reclamen, com ja feien fa temps, que el cobriment sigui més llarg del que té previst el govern municipal. L’executiu té previst que cobrir la ronda de Dalt fins a l’avinguda de Vallcarca. Des de l’associació de veïns també confien que es fixi un calendari per l’actuació.