Carles Agustí ha recordat que, a diferència dels països nord-europeus, “l’extrema dreta no havia entrat a Catalunya”, però ha advertit que si prospera la candidatura unitària constitucionalista que planteja Manuel Valls, “ara tenim el risc que entri” a l’Ajuntament. En aquest sentit, Agustí ha avisat que la llista de Valls “es digui Ciutadans o plataforma oberta de no sé què, és Ciutadans” i que, per això, “hi ha una ideologia al darrere basada en l’odi contra tot allò que és català”.

La mobilitat, eix de les propostes d’Agustí

El candidat a les primàries del PDeCAT —que s’haurà de batre els dies 11 i 12 de maig a les urnes contra Neus Munté— ha presentat les propostes que inclou la seva candidatura. I un dels eixos en què s’ha centrat Agustí és la mobilitat. L’excomissionat de Participació vol crear un bitllet integrat que duri un any i costi menys de 400 euros als barcelonins i també als qui venen a treballar a la ciutat.

També sobre mobilitat, Agustí proposa fer un cens de les bicicletes de Barcelona per poder-les sancionar si infringeixen la normativa. “Un sí a la bicicleta en majúscules i rotund”, ha dit el candidat a les primàries, “però hem de garantir el comportament cívic dels usuaris”. Agustí ha assegurat que la identificació de bicis “ens permetria detectar aquells que han fet una transgressió per poder actuar amb la normativa de civisme”.