Ja és tradició que els partits polítics muntin paradetes pel Sant Jordi 2023 i aquest any no n’ha estat excepció. De fet, els candidats a les eleccions municipals 2023 s’han fet veure més que mai, quan queden poc més de 15 dies per al tret de sortida a la campanya electoral. Cadascú ho ha fet a la seva manera.

Ada Colau (BComú), amb la ministra Yolanda Díaz

ada colau yolanda diaz

L’alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha passejat per la Rambla amb la ministra Yolanda Díaz, amb qui ja va compartir un acte aquest dissabte. Han fet la passejada després de desitjar una bona diada als escriptors al tradicional esmorzar al Palau de la Virreina. Colau els ha dit que gaudeixin de la diada “després d’uns anys complicats”.

Jaume Collboni (PSC), també amb un ministre

jaume collboni salvador illa felix bolaños

Colau no ha estat l’única que s’ha deixat veure amb un ministre. El socialista Jaume Collboni s’ha acompanyat del ministre de Presidència, Félix Bolaños, amb qui també està fent actes de precampanya aquests dies. Junt amb el líder del PSC a Catalunya, Salvador Illa, s’han intercanviat llibres per celebrar que Sant Jordi recupera enguany la normalitat: “Enyoràvem que fos feliç, de convivència i de pluralitat”.

Ernest Maragall (ERC) demana defensar el català

ernest maragall sant jordi

Des de la rambla de Catalunya, Ernest Maragall ha denunciat que l’Ajuntament de Barcelona no faci prou per defensar el català. Ha carregat contra els mandats d’Ada Colau i contra el de Xavier Trias, que ha qualificat de “punt d’inflexió” perquè va començar “la barra lliure i la ciutat de ‘souvenir’, que és tot el contrari d’una ciutat de cultura”.

Xavier Trias (Junts) aplaudeix la superilla literària

xavier trias sant jordi

També a la rambla de Catalunya el candidat de Junts, Xavier Trias, ha fet una proposta: crear una cimera del llibre a Barcelona per situar la ciutat com a capital mundial de la literatura. També ha aprofitat per aplaudir la superilla literària: “Ja que sempre critiquem… Diguem la veritat: fer aquesta gran illa del llibre és un gran encert”.

Anna Grau (Cs) vol un premi per a literatura en castellà

anna grau carlos carrizosa

La candidata de Cs, Anna Grau, ha repartit roses taronges entre els qui s’apropaven a la paradeta de Ciutadans. Acompanyada del líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, Grau ha defensat el bilingüisme i ha proposar crear el premi literari Carme Balcells per a literatura en castellà: “Això en cap cas no va en contra del català, és una manera de fer més fortes les nostres llengües”.

Daniel Sirera (PP) reparteix roses amb Feijóo

daniel sirera alberto nuñez feijoo

També ha repartit roses (en aquest cas, les tradicionals de color vermell) el candidat del PP, Daniel Sirera, acompanyat del president del PP, Alberto Núñez Feijóo. En una atenció als mitjans de comunicació, Sirera ha demanat “recuperar Barcelona” a les eleccions del 28 de maig i ha assegurat que el d’aquest any “és l’últim Sant Jordi abans que jo sigui alcalde”.

Eva Parera (Valents) presenta llibre propi

eva parera llibre sant jordi

El setè partit amb representació a l’Ajuntament de Barcelona que ha sortit al carrer aquest Sant Jordi és Valents. La candidata de la formació, Eva Parera, ha presentat el seu llibre, titulat ‘Un viaje para valientes’. Ha assegurat que encara la campanya electoral amb optimisme perquè “hi ha molta gent que ens ve a saludar, a fer-se fotos i a dir-nos que ens donarà el seu vot”.