Imatge de @Tempsbarcelona

Aquests dies estem tenint un temps molt estable i monòton després del darrer episodi de pluges molt abundants, en què no hi ha hagut més de cinc dies seguits sense pluja a la ciutat, concretament des del 19 de setembre, i aquest pont de la Puríssima no és l’excepció ja que continua marcat per les altes pressions.

L’anticicló continuarà durant tot el pont

L’anticicló ha estat car de veure durant els darrers mesos però finalment ha arribat per quedar-se uns quants dies més. El temps anticiclònic no sempre aporta sol i temperatura suau, sinó que en aquesta època de l’any és habitual que també comporti la formació de moltes boires matinals i fort contrast tèrmic entre el dia i la nit.

Després d’un dijous dominat pel sol i amb màximes entre 17 i 18 graus, aquest Divendres, dia 7, laborable malgrat algunes persones facin pont, seguirem amb majoria d’estones amb sol, amb el permís de les boires que afectaran el nord de la Vall de l’Ebre, el Pla de Lleida, la Depressió Central i les fondalades prepirinenques. Es mantindrà el contrast tèrmic entre el dia i la nit, amb temperatura similar a la del dia anterior. No s’espera pluja en lloc.

Previsió del model GFS per al 7 de desembre

Dissabte, 8, festiu de la Puríssima, l’anticicló començarà a recular una mica, i passarà una petita línia frontal que provocarà un augment de la nuvolositat. Els valors màxims seguiran suaus però baixaran fins els 15 ºC a Barcelona. De matinada no es descarta alguna feble nevada al vessant nord dels Pirineus, però ràpidament s’imposaran les clarianes, tant a muntanya com al litoral, i les boires es tornaran a formar a les fondalades interiors.

Previsió del model GFS per al 8 a la Puríssima

Diumenge, 9 de desembre, darrer dia del pont de desembre, començarà a apropar-se una massa d’aire fred que els primers dies del pont es preveu estigui a sobre de les illes britàniques i durant totes aquestes jornades festives es pot desplaçar en direcció oest i una mica cap al sud. Això facilitarà que a partir de diumenge els termòmetres es normalitzin, per a l’època de l’any en què ens trobem. No es preveuen pluges.

Previsió del model GFS per al 9 de desembre

Aquest pronòstic pot canviar lleugerament en el decurs dels propers dies. Ho seguirem i l’actualitzarem. Pots seguir-ho a través del nostre compte @btveltemps.

Els Pirineus tenen més neu de l’habitual per a l’època

Durant aquests dies festius és quan, tradicionalment, obren la majoria d’estacions d’esquí catalanes. Aquest any, que ha batut rècords de pluja i neu, ja fa setmanes que els esquiadors han pogut fer les primeres baixades. De fet, hi ha el triple de neu que la que hi havia l’any passat durant aquesta època i el doble del que és habitual per a un inici de desembre.

Els gruixos actuals de neu acumulats són de fins a 60 cm a la Masella, 55 cm a Vallter 2000 i 50 cm a Espot Esquí i Port Ainé.