El candidat d’ERC a l’alcaldia, Alfred Bosch, ha dit a l’entrevista del ‘BTV notícies matí’ que aposta per una candidatura de renovació, plena de cares noves. Tot i això, Bosch diu que entre ell i l’actual president del Grup Municipal, Jordi Portabella, hi ha “poca diferència d’idees” i que, en tot cas, són més “d’estil i de manera de fer”.

El candidat republicà també creu en una candidatura amb gent de fora de la política, “m’estranyaria que no fOs així”, ha dit, tot i reconèixer que encara no en pot donar cap nom. Tampoc no descarta que a la llista d’ERC a les municipals hi hagi Oriol Amorós, que va perdre les primàries contra d’ell, i  de qui diu que “seria un excel·lent regidor de Barcelona” i, fins i tot, que hi sigui l’exsocialista Jordi Martí. De fet, Alfred Bosch ha explicat que manté una excel·lent relació amb “la gent del socialisme catalanista” amb qui no descarta poder arribar a una aliança electoral. Amb tot, l’alcaldable d’ERC ha explicat que aquest “és un procés que no vol soroll” i que aquesta possibilitat reclama converses relaxades i discretes perquè “es quan les coses poden sortir bé”.

Defensa l’abstenció d’ERC als pressupostos

Alfred Bosch també ha defensat l’abstenció d’ERC als pressupostos municipals de 2015. Diu que ho van parlar conjuntament amb el president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, i que tots dos hi van estar d’acord. Per Bosch, l’objectiu era aconseguir uns pressupostos més socials, i això “s’ha aconseguit” amb la incorporació d’ajuts per a famílies vulnerables que no poden pagar tota la quota del lloguer.