En una entrevista a ‘Les notícies de les 10’, Ricard Gomà ha reiterat l’aposta d’ICV-EUiA per confluir amb Guanyem Barcelona, la plataforma liderada, entre d’altres, per Ada Colau. Gomà ha dit que vol participar en el projecte “fins al final, aportant el bagatge i el capital d’experiència de lluita al carrer i a les institucions”. Ara bé, ha fiat el seu futur polític a les decisions “col·lectives, transparents i amb participació” que facin les diferents forces i moviments que integren Guanyem, sense postular-se com a candidat o número dos. De fet, Gomà ha dit que encara no s’està configurant cap llista, tot i que ha reconegut que caldrà que sigui “plural, però amb gent de perfil i competències”.

Pel que fa a Ada Colau, el líder d’Iniciativa s’ha mostrat convençut que “tindrà un paper rellevant” a la candidatura perquè suposa “un actiu i un capital humà”. Ricard Gomà ha tret importància al fet que quan falten menys de sis mesos encara no hi hagi candidat de Guanyem. Pel president del Grup Municipal d’ICV-EUiA això és una mostra de “la nova manera de fer política”, ja que, ha remarcat, primer s’ha preferit validar el codi ètic i parlar de continguts i s’ha deixat la confecció de la candidatura. Gomà ha reconegut que “el procés no és fàcil” i que es tracta d’una aposta “inèdita” a Barcelona, però confia poder crear “un equip guanyador” per plantar cara a Xavier Trias.

Veu una “distància molt important” amb el PSC

El mateix dia que la Comissió d’Economia ha aprovat definitivament el pressupost de 2015, Ricard Gomà ha criticat novament els comptes de Trias i també l’abstenció del PSC. El líder d’Iniciativa ha volgut marcar distàncies amb els socialistes, a qui ha retret també haver facilitat a inici de mandat l’aprovació del Programa d’Actuació Municipal. “És constatable que entre el PSC i la candidatura de confluència hi ha distàncies polítiques molt importants”, ha sentenciat. Gomà ha reiterat l’aposta pel “creixement zero” d’allotjaments turístics de tot tipus a la ciutat i ha afirmat que si Guanyem arriba al govern no permetrà que es faci la pista de gel a la plaça de Catalunya encara que li ho demanin els comerciants.