Dissabte passat, 9 de gener, Josep Bou (líder del PP a l’Ajuntament) va ser identificat pels Mossos d’Esquadra al tall de la Meridiana, que es fa diàriament convocat per Meridiana Resisteix. Inicialment, Bou hi va anar per mostrar que “10 o 15 manifestants perjudiquen Barcelona” amb el tall de trànsit, però després d’encarar-se amb alguns dels manifestants, un agent dels Mossos d’Esquadra el va identificar.

Tal com es pot veure en un vídeo difós pel Partit Popular, Bou s’aproxima caminant cap a la concentració, mentre lamenta –irònicament– que hi ha “milers de manifestants tallant la Meridiana” i mentre denuncia que els “Mossos d’Esquadra hi confraternitzen i no hi fan res”. “El carrer és seu, ells manen… i als catalans, que ens fotin”, diu.

També es pot veure com Bou, un cop és a la vora dels manifestants, s’adreça a algunes persones dient-los que “estic fent una pel·lícula perquè vegin la quantitat de manifestants que han tallat la Meridiana”, fins que algú altre el reconeix i alguns manifestants comencen cridar “provocador” i “fora feixistes dels nostres barris”.

Un mosso, a Bou: “No volem discussions”

Just en aquest moment, Josep Bou comença a encarar-se als manifestants i respon als insults que li etziben (“a prendre pel cul te n’hi vas tu”), fet que motiva la intervenció d’un agent dels Mossos d’Esquadra (que més endavant s’identifica com a cap del dispositiu): “No volem discussions. Si vostè fa gravacions no hi ha cap problema, però de discussions no, si us plau. Acompanyi’m”.

Mentre l’agent retira Bou dels manifestants, el regidor segueix responent als insults: “Jo soc feixista? Jo soc català com tu, no feixista. Feixista tu!”, “Vividor, jo? No cobro ni el sou de Barcelona, jo em treballo el sou!”. I, a més, Bou discuteix amb l’agent.

Bou, a un mosso: “Jo a vostè no l’obeeixo, jo obeeixo la llei”

Agent: “No entri a la provocació. Vostè m’acompanya i em dona la documentació”.
Bou: “Vostè no m’ha d’identificar perquè no estic fent res indegut. Estic gravant un fet real i ara he de marxar perquè vostè ho diu?”.
Agent: “El que no farem és confrontar i que al final a vostè li puguin fer mal”.
Bou: “Estic detingut, jo? Doncs per què collons m’estàs dient que he de marxar?”.
Agent: “Vostè farà el que li digui la policia per evitar la confrontació”.
Bou: “Jo no confronto, i jo a vostè no l’obeeixo, jo obeeixo la llei”.

Finalment, al vídeo difós pel PP es pot sentir com un altre agent (dels Mossos o de la Guàrdia Urbana) acaba intercedint per convèncer Josep Bou que abandoni la zona, i aquest accedeix.

Altres moments cridaners de Josep Bou

L’enganxada a la Meridiana no és el primer moment cridaner que protagonitza el líder del PP a l’Ajuntament. De fet, en una altra manifestació independentista, Bou va ser acusat de simular el gest d’un tret a la nuca d’una manifestant. Més enllà d’això, a Bou també se l’ha vist apagant un incendi i donant 50 € a tres sensellar, tot dient-los que no els gastessin “en merda”.