Per primera vegada a la història Convergència i Unió guanyaria les eleccions generals i superaria per un marge de 6 punts el PSC que en baixaria 2. El Partit Popular es mantè com a tercera força a Catalunya, tot i retrocedeix mig punt en intenció de vot. Iniciativa per Catalunya continua superant lleugerament Esquerra Republicana, que pujaria 2 punts. Els votants veuen amb bons ulls el canvi en la direcció del partit. Solidaritat i Ciutadans, que ja ha anunciat que no concorrerà als comicis, es quedarien sense representació parlamentària. Hi destaca un 17% de la població, que encara no ha decidit el vot i que ho faran durant la campanya electoral. El que creix moderadament és el sentiment independentista. Un 45% dels enquestats hi votaria a favor, prop del 25% optaria pel no i el 23,8 s'abstindria. L'opció d'un estat independent es mantè com la tercera opció per als catalans, tot i que creix 2 punts. La majoria segueix preferint un estat dins l'Espanya federal o que Catalunya sigui una comunitat autònoma. Si es pregunta pel concert econòmic, que Catalunya gestioni els impostos que recapta, la resposta és contundent. Un 75% dels catalans hi estaria a favor. Pel que fa a la valoració dels caps de cartell per Catalunya, només J. Antoni Duran i Lleida aprova, amb un 5,81. Carme Chacón treu una nota del 4,57. Alfred Bosch i Joan Coscubiela, desconeguts per a molts enquestats, es troben per sobre el 4 i Jorge Fernández Diaz no està inclós a les valoracions per voluntat expressa del Partit Popular.

El 45,4% dels catalans votaria a favor de la independència si se celebrés un referèndum ara, mentre que el 24,7% s’hi posicionaria en contra. Els arguments principals dels enquestats són per “Capacitat i desig d’autogestió econòmica” i “Catalunya milloraria”. Els partidaris del “sí” estarien 2,5 punts per sobre respecte al baròmetre del juny.

Intenció de vot

Sobre la intenció de vot, Convergència i Unió guanyaria les eleccions generals si se celebressin ara i s’imposaria per primera vegada en la història al PSC. CiU obtindria 22,6 punts i el PSC, 16,3. El PP, que acostuma a tenir un vot ocult important en aquest tipus d’enquestes, es quedaria amb el 10,5%. El baròmetre també destaca que el vot independentista recuperaria punts perduts. ERC passaria dels 3,2 del juny als 5 d’ara. És l’únic partit que pujaria respecte al baròmetre de juny, mentre que ICV-EUiA mantindria la fidelitat del seu electorat i se situaria al 5,8%.

Segons el CEO, tot i ser la força més votada, CiU perd 0,3 punts respecte a la intenció de vot del juny. La davallada del PSC és més destacada i perd gairebé dos punts, un més del que perd el Partit Popular, que en tenia 11,5%. La coalició Catalunya Sí incrementa la intenció de vot 1,8 punts, i arriba al 5%. Els ecosocialistes perden 0,3 punts.

Valoració de líders

Pel que fa a la valoració dels líders polítics catalans, Josep Antoni Duran i Lleida continua sent el més valorat amb 5,81 punts, seguit del president de la Generalitat, Artur Mas gairebé amb un 5,5. El nou president d’ERC, Oriol Junqueras, queda en tercera posició, seguit del líder ecosocialistea, Joan Herrera. Els líders menys valorats són Alícia Sánchez-Camacho, amb un 3,1 i Albert Ribera amb un 3,02.