L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquest dissabte l’acte de canvi de nom del passeig Marítim de la Barceloneta pel de passeig Marítim de la Barceloneta – Oriol Bohigas, en homenatge al reconegut arquitecte urbanista barceloní, que va morir el novembre del 2021 als 95 anys. A l’acte, que ha inclòs un parlament de l’escriptor Eduardo Mendoza, també hi han assistit familiars de l’arquitecte.

La Ponència de Nomenclàtor de Barcelona va aprovar al març de 2022 el canvi de denominació, que a partir d’ara batejarà el tram del passeig Marítim que va entre la plaça del Mar i el carrer de la Marina.

Artífex de la Barcelona oberta al mar

Oriol Bohigas va ser delegat i conseller municipal d’urbanisme a Barcelona. També va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona fins al 1994, membre fundador del grup editorial Edicions 62 i president de la Fundació Joan Miró. Durant vuit anys va ser president de l’Ateneu Barcelonès, temps durant el qual es va dur a terme la restauració i millora de l’edifici i de la seva biblioteca.

L’arquitecte va ser un dels artífexs de la idea de la Barcelona oberta al mar que va transformar la ciutat i va ser clau en la presentació de Barcelona al món durant els Jocs Olímpics del 1992.

Bohigas és Medalla d’Or al Mèrit Artístic de la Ciutat de Barcelona i Premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional. Al 2008 va rebre el Premio Nacional de Arquitectura i al 2011 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cultura a la Trajectòria Professional i Artística de la Generalitat.