Oriol Bohigas

La Ponència de Nomenclàtor de Barcelona ha aprovat canviar la denominació del passeig Marítim de la Barceloneta pel nom de passeig Marítim de la Barceloneta – Oriol Bohigas. D’aquesta manera, la ciutat ret homenatge al reconegut arquitecte i urbanista barceloní que va morir el novembre passat als 95 anys.

Amb aquesta nova denominació, el consistori vol recordar la figura d’un dels artífex de l’obertura de Barcelona al mar, i que ha deixat un llegat imprescindible per poder entendre la transformació urbanística i arquitectònica de la ciutat de les últimes dècades. Bohigas, a més, va ser delegat i conseller municipal d’Urbanisme a Barcelona, i regidor de Cultura fins al 1994.

Colau: “Bohigas mereixia aquest reconeixement”

En un missatge a Telegram, l’alcaldessa Ada Colau ha afirmat que Bohigas era un home “excepcional”, que “estimava Barcelona” i que “mereixia aquest reconeixement”. Assegura que el canvi de nomenclàtor es produirà “aviat”. L’alcaldessa destaca que l’arquitecte va dedicar la seva vida i el seu talent “a fer de la ciutat un espai més habitable, amb un urbanisme que dignifiqués tots els barris”.

El canvi de nomenclatura és un més dels homenatges que ha rebut Bohigas de la seva ciutat. Unes setmanes després de la seva mort, l’Ajuntament de Barcelona va homenatjar la seva figura en un acte al Saló de Cent amb familiars, amics i companys de professió.