Jaume Collboni, Laia Bonet a l'Ajuntament amb l'ambaixada de l'Índia

Barcelona i l’Índia ja treballen perquè el país asiàtic obri un consolat a la ciutat, com a molt tard, el 2023. El govern municipal, representat pels tinents d’alcalde Jaume Collboni i Laia Bonet, s’ha reunit amb l’ambaixador nou de l’Índia, Sanjay Verma, per analitzar com millorar la relació entre tots dos territoris. La trobada ha servit per, entre altres coses, posar sobre la taula la necessitat d’avançar coordinadament per enfortir la relació econòmica i empresarial i millorar la connexió aèria després de la pandèmia del coronavirus.

Tal com ha informat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat, totes dues parts s’han mostrat interessades a facilitar la captació d’inversió estrangera a través de, per exemple, fires internacionals. També s’ha abordat la necessitat d’impulsar el sector del turisme, tant a la ciutat com a l’Índia. De fet, totes dues es troben entre els 25 territoris més visitats del món, d’acord amb l’Organització Mundial del Turisme.

En estudi un vol directe Barcelona-Tòquio

La trobada del primer tinent d’alcalde amb l’ambaixada de l’Índia s’ha emmarcat en una ronda de contactes per atreure inversió asiàtica a Barcelona. Per això, d’acord amb el comunicat del consistori, Jaume Collboni també s’ha reunit amb el cònsol general del Japó a la ciutat, Yasushi Sato, amb qui ha coincidit a millorar les connexions àeries de Barcelona amb el país nipó. Tots dos han acordat seguir treballant per establir un vol directe entre Barcelona i Tòquio.

El socialista considera que el paper dels actors asiàtics ha de ser “clau” per “ajudar a accelerar la transformació econòmica” que necessita la ciutat, després de les crisis sanitària i econòmica derivades de la pandèmia.