Els macrofestivals al Parc del Fòrum són habituals, però per als veïns de la zona “són un martiri“. Aquesta setmana es troben en alerta per un nou festival, el Brunch Electronik, un esdeveniment de música electrònica a l’aire lliure que comença l’11 i que acabarà el 13 d’agost, entre les tres de la tarda i les tres de la matinada. Després es realitzarà també el 20 d’agost, el 2 i el 3 de setembre.

El Brunch s’organitza des de fa 10 anys als Jardins de Joan Brossa, a Montjuïc, però l’augment del seu públic ha provocat que l’esdeveniment hagi crescut i passi també a organitzar-se al Parc del Fòrum.

“Barcelona és la discoteca d’Europa”

El president de la plataforma Stop Concerts, Enric Navarro, assegura que “Barcelona és la discoteca d’Europa” i diu que des de la plataforma faran “el que calgui” perquè deixi de ser així. Sobre el Brunch Electronik festival lamenten que es consolidi un nou festival estiuenc, “la marca blanca del Primavera Sound”. “No en tenen suficient amb un festival que han d’inventar noves marques”, ha lamentat. Des de l’organització afegeixen que “el problema ja no és un festival o l’altre, el problema és que cada setmana ens trobem amb una història diferent“. Per això la plataforma està preparant una nova denúncia amb més proves i un nou enfocament per les molèsties que els provoca el soroll, després que s’arxivés la que van presentar l’any 2022. contra tres càrrecs de l’anterior govern municipal, però que va acabar arxivada.

El Brunch Electronik assegura que vetlla per la tranquil·litat dels veïns

Des de l’organització del Brunch Electronik asseguren que tenen la voluntat de posar “especial atenció en el benefici i la tranquil·litat de les zones residencials properes”. Afegeixen que, per aconseguir-ho, “han aplicat millores en el sistema de so, han reforçat les mesures de control de so, volen assegurar que la zona queda tranquil·la després de l’esdeveniment i volen establir un diàleg permanent amb els veïns“.

A més, a la seva pàgina web han incorporat un número de telèfon i un correu per a tots aquells veïns que es vulguin posar en contacte amb ells per qualsevol problema.

Els veïns del Fòrum, al límit pel soroll dels festivals de música: “És un martiri constant” | VÍDEO
Continua la croada del veïnat de l’entorn del Parc del Fòrum contra els festivals de música que acull el recinte cada any per aquesta època. Si darrerament s’han queixat de les molèsties del Primavera Sound, aquest cap de setmana la història es repeteix amb el Share Festival 2023.