L’Ajuntament ha instal·lat a la platja del Bogatell la primera torre de vigilància per al servei de socorrisme. Segons informa en una nota el consistori, el model facilita la feina de vigilància de les platges i en protegeix els treballadors —que tenen més ombra i aïllament de la calor i del vent. Els vidres són temperats i polaritzats i fan un efecte pantalla del 92 % dels raigs ultraviolats. L’estructura és més estable que les cadires anteriors. Són de polièster de fibra de vidre, un material que resisteix a la humitat i la corrosió de l’aigua salada.

El disseny es va decidir en reunions que van mantenir l’adjudicatària del servei de socorrisme, sindicats de socorristes i l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Durant la propera setmana es faran els controls per comprovar que compleixen totes les exigències tècniques que van demanar els socorristes.

Aquesta és la primera de les 21 torres que s’han d’instal·lar arreu del litoral barceloní per un import d’1.484.030,36 euros. El model s’anirà col·locant a cadascuna de les platges de la ciutat a mesura que estiguin construïdes i, un cop instal·lades, se’n faran les comprovacions necessàries. N’hi haurà tres a les platges de Sant Miquel i el Bogatell; dues a les platges de Sant Sebastià, la Barceloneta, el Somorrostro, la Nova Icària, la Mar Bella, la Nova Mar Bella i el Llevant, i a la platja del Fòrum n’hi haurà una.

Antiga reivindicació dels socorristes

Les torres de vigilància són una antiga reivindicació del sector, que deien que els models de cadires anteriors no eren funcionals ni segurs. Finalment l’Ajuntament va accedir a canviar les cadires per torres. Després que les provessin els socorristes l’estiu del 2019, el projecte va tirar endavant. Hauria d’haver estat enllestit aquest mateix 2020, però la pandèmia del coronavirus n’ha retardat la implantació. Finalment, es preveu que les 21 torres ja estiguin totalment operatives la temporada de bany del 2021.