Els alcaldes dels Pirineus van tenir una gran decepció quan Barcelona va renunciar als jocs del 2022. Avui, però han recuperat la il·lusió. El motiu: la mostra d'unitat i de suport entre tots els implicats que a partir d'ara treballaran sobre el projecte d'unir Barcelona i els Pirineus per als Jocs Olímpics d'Hivern de 2026. ALBERT PIÑEIRA, alcalde de Puigcerdà "Sobretot el que hem psoat en valor és que la candidatura és positiva però que tindrem candidatura i que ens presentem el 26. Per tant, ja tenim data, Barcelona i el Pirineu ens presentem per acollir els Jocs Olímpics d'Hivern i estic convençut que podem guanyar." RAMON MOLINER, alcalde d'Alp "Aquí es respira Pirineu, es respira neu, es respiren esports d'hivern i d'alguna manera aquests quatre anys ens han de permetre presentar un dossier encara més potent i sobretot eixamplar la base d'esportistes." Malgrat que encara no hi ha un projecte concret, des de Barcelona es vol apostar per formar esportistes catalans i dotar la ciutat d'infraestructures per practicar i promocionar els esports d'hivern. Un exemple el que ja es fa a la pista de gel de la plaça de Catalunya. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports "D'aquí al 26 hem d'anar combinant el que és la promoció i la pràctica esportiva. Però això segur, és a dir, no podem arribar a presentar una candidatura sense tenir a la ciutat un centre de gel més enllà de les pistes que tenim." Aquest projecte es tancarà a finals de mandat. Mentrestrant, l'any que ve Barcelona serà la seu de la trobada de la Federació Internacional d'Esports d'Hivern.

La reunió ha tingut lloc a Bargelona, la pista de gel de la plaça de Catalunya promoguda per la Fundació Barcelona Comerç. L’Oficina Tècnica de Barcelona-Pirineu hi ha organitzat una exhibició de patinatge artístic. La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha refermat el compromís de Barcelona amb el projecte olímpic dels Pirineus. “Segur que hi haurà jocs d’hivern el 2026”, ha declarat. Segons Fandos, el repte màxim de Barcelona en aquest àmbit és tornar a ser ciutat olímpica, després d’haver acollit també durant aquests anys esdeveniments esportius internacionals tan importants com els mundials d’atletisme o de natació.

L’acte ha servit per donar suport a tots els agents implicats en la promoció dels esports d’hivern i en els treballs que s’estan duent a terme, des de diverses bandes, per a la projecció de la marca Pirineus, així com l’acció conjunta de Barcelona i els Pirineus per a la candidatura olímpica de 2026.

Des de Barcelona, es vol formar esportistes catalans perquè puguin participar als Jocs i dotar la ciutat d’infraestructures per promocionar i practicar els esports d’hivern. La tinenta d’alcalde d’Esports, Maite Fandos, ha assegurat que a finals de mandat es tancarà el projecte d’un nou centre esportiu pels esports de gel. A més, l’any que ve, la ciutat acollirà la trobada de la Federació Internacional d’Esports d’Hivern.