El 31 de desembre de 2013 finalitzarà la vigència del conveni de col·laboració entre ICB, empresa municipal responsable de la gestió de Barcelona Televisió, i l’Agència de Comunicació Local (actualment Xarxa Audiovisual Local, abans COM Ràdio), que fins al moment havia gestionat la freqüència de ràdio 91.0 FM, propietat de l’Ajuntament de Barcelona.

La Comissió de Govern va decidir encarregar a ICB l’explotació de la freqüència de ràdio del 91.0 de l’FM per donar continuïtat al servei públic de ràdio i aprofitant les instal·lacions i part de l’estructura de Barcelona Televisió. L’Ajuntament vol impulsar una oferta multiplataforma basada en la proximitat, útil i amb continguts directament relacionats amb la ciutat i adreçats a tots els públics. La nova emissora s’instal·larà a l’edifici de BTV al 22@ i funcionarà a través d’una redacció integrada.

D’aquesta manera, l’Ajuntament integrarà l’explotació de la ràdio i la televisió a través d’ICB amb la pretensió de crear sinergies entre els dos mitjans, “amb un gran aprofitament de les instal·lacions i recursos humans”. El consistori assegura que l’obertura de la freqüència no suposarà cap despesa addicional a les arques municipals.

Un servei públic d’informació integral

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha manifestat la voluntat de l’Ajuntament de mantenir un servei públic d’informació de proximitat que tingui la ciutat de Barcelona com a objectiu. Forn ha defensat la funció social dels mitjans municipals perquè fan d’altaveu de les associacions i entitats i dels esdeveniments que se celebren a la ciutat. “Volem uns mitjans de proximitat, útils per als ciutadans i amb una oferta de qualitat, en què la informació sigui l’eix principal”, ha dit. L’emissora engegarà en període de proves l’1 de gener de 2014.