turisme Barcelona
Foto: Carola López (ACN)

Barcelona invertirà gairebé 7,5 M € provinents de la taxa turística en un total de 47 projectes culturals, esportius i de promoció econòmica “amb retorn social cap a la ciutadania”. Així ho ha acordat l’última Comissió de Govern, que al novembre ja va aprovar destinar 7,7 milions més a projectes com l’acostament de la vela als alumnes de 6è de primària.

Dels 47 projectes, la gran majoria (29) els han demanat i els gestionaran directament els districtes. Destaquen, per exemple, els 275.000 € per organitzar activitats infantils i familiars a les places de Gràcia, els 200.000 € per elaborar un pla d’acció al voltant de la Sagrada Família i el seu entorn, i els 220.000 € per al projecte Viu Montjuïc, que l’any passat ja va organitzar desenes d’activitats gratuïtes a l’entorn de la muntanya.

També obtindran pressupost provinent de la taxa turística altres projectes de districte més petits, com la millora dels entorns del viaducte de Bellesguard (a Sarrià – Sant Gervasi, amb 15.000 €), la creació de rutes i itineraris per descobrir Horta-Guinardó (18.751 €) i l’organització d’activitats per la Festa Major de Nou Barris (49.000 €).

Vuit grans projectes culturals

A banda de les iniciatives que gestionaran els districtes, l’ICUB (Institut de Cultura de Barcelona) també s’encarregarà d’invertir 2,9 M € en vuit grans iniciatives culturals. Per exemple, Barcelona x 10 (700.000 €), per donar projecció a creacions sorgides dels barris, i la participació de la ciutat en la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (500.000 €). Fora de la gestió dels districtes i de l’ICUB, Barcelona també invertirà —entre altres— 880.000 € a organitzar “actes esportius oberts al món” i 100.000 € més a fer un pla de gestió dels espais de gran afluència turística a la ciutat.

En paral·lel al fons de 7,5 M € que anirà a parar als projectes amb retorn social, la Comissió de Govern també ha aprovat destinar un altre paquet de 3,6 M € provinents de la taxa turística a activitats de promoció del turisme a través del Consorci Turisme de Barcelona.