viu montjuic

Arriba el Viu Montjuïc 2022, una cita que es farà a Barcelona per segon any consecutiu i que tornarà a omplir de cultura durant tot un cap de setmana, amb més de 60 activitats coorganitzades pels equipaments de Montjuïc i les entitats de l’entorn. L’objectiu és aprofitar aquest espai obert i accessible amb una oferta cultural, de natura i de lleure de qualitat per a tothom.

De rerefons, per part dels organitzadors, hi ha també el propòsit de recuperar l’esperit del 1929, en què la gent vivia el parc intensament. A continuació et detallem tot el que has de saber del Viu Montjuïc 2022: quan es fa, si hi ha activitats gratis, si cal reserva prèvia i els plats forts del programa.

Què vols saber del Viu Montjuïc 2022?


Va de Besòs, la festa ciutadana al riu Besòs amb un centenar d’activitats el 15 d’octubre

Quan és el Viu Montjuïc 2022?

La segona edició del Viu Montjuïc es farà entre el dissabte, 8 d’octubre i el diumenge, 9 d’octubre del 2022.


Activitats gratuïtes: cal reservar-les?

Totes les activitats del Viu Montjuïc són gratuïtes. En alguns casos, es requereix reserva prèvia. Consulta tota la informació sobre les reserves al web de Viu Montjuïc


Programa del Viu Montjuïc 2022: els plats forts

Visites guiades per l’interior del recinte del Castell de Montjuïc

  • Horaris (Dissabte 8 i Diumenge 9 d’octubre): d’11 a 18 h, cada hora | activitat amb reserva prèvia

Rutes camina Montjuïc

  • Dissabte 8 d’octubre | activitat amb reserva prèvia

10.30 h – Ruta 1: “Montjuïc en el temps.” Recorregut general per la història de la muntanya de Montjuïc, des dels ibers fins a l’actualitat passant per les pedreres romanes, la construcció del Castell, l’exposició universal del ’29 i els Jocs Olímpics del ’92. Una ruta per descobrir la importància de la muntanya per a la ciutat de Barcelona.

17 h – Ruta 2: “Cossos i espai: l’escultura de l’espai públic en clau de gènere.” Ruta guiada per les diferents escultures del Parc de Montjuïc, per conèixer la seva història i reflexionar sobre la representació dels cossos en l’espai públic, des de la perspectiva de gènere, i com aquesta representació influeix en l’imaginari col·lectiu de la societat.

17 h – Ruta “Cementiri jueu.” Les restes de l’antic cementiri jueu medieval de Barcelona s’obren de manera excepcional per una jornada tan especial com el Viu Montjuïc. Una persona especialista en el tema farà la visita guiada a aquest espais situats a la part alta de la muntanya, al costat del mirador de l’Alcalde.

  • Diumenge 9 d’octubre | activitat amb reserva prèvia

10.30 h – Ruta 3: “Montjuïc i el paral·lel, diversió i diversitat de la Barcelona moderna.” Ens endinsarem en la part més lúdica i social de l’ús de la falda nord-est de la muntanya per descobrir un espai de revetlles i fontades en temps passats. Entre els teatres del paral·lel i les fonts de Montjuïc va existir una zona d’oci, diversió i llibertat sexual no absent de clarobscurs.

17 h – Ruta 4: “Montjuïc, una muntanya plena de vida.” Ruta per conèixer l’evolució geològica de la muntanya i la seva biodiversitat actual, des dels espais enjardinats, als boscos que dominen la part alta de la muntanya. Una ruta per gaudir de la natura sempre de cara al mar, descobrint la flora i la fauna que amaga la muntanya.


Visita al Castell i visita al Refugi 307

Visita al Castell de Montjuïc per a conèixer el seu paper en la Barcelona de finals del segle XIX, connectant també amb altres periodes claus com la Guerra Civil i el canvi de paradigma que va suposar. A continuació es farà una baixada a peu a visitar el Refugi 307, espai construït pels veïns i veïnes del Poblesec durant la guerra civil. | activitat amb reserva prèvia

  • Dissabte 8 a les 11 h
  • Diumenge 9 a les 11 h

 WE ARE (T)HERE

Activitat recomanada per a menors de 12 anys | amb reserva prèvia

  • Dissabte 8 a les 18 h.
  • Espai: Casernes

JazzBetween

És una sessió de música i dansa per generar un espai contemporani de diàleg entre el Jazz i el No Jazz. Un espai obert a l’experimentació i la improvisació entre el so i el moviment | activitat sense reserva

  • Diumenge 9 d’octubre, 17.30 h
  • Castell de Montjuïc

Consulta aquí les activitats dia a dia i les jornades de portes obertes de molts equipament