cartell de recollida d'arbres de nadal a Barcelona

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona instal·larà 227 punts de recollida d’arbres de Nadal als 10 districtes de la ciutat que estaran operatius a partir d’aquest dissabte i fins al 17 de gener. L’objectiu és evitar abandonaments incívics a l’espai públic i també aprofitar aquests avets i branques ornamentals per a la millora dels espais enjardinats de la ciutat. I és que tot allò que retirin els serveis de neteja serà convertit en encoixinat que es destinarà a millorar els jardins i els espais verds per part dels serveis de Parcs i Jardins.

L’any passat es van recollir 9.351 arbres de Nadal. Els punts de recollida dels arbres, que es demana que es lliurin sense ornaments, es poden consultar en aquest mapa. El 2022, dels arbres recuperats se’n va poder fer 180 m3 de triturat. Aquest procés requereix de dos o tres mesos de tractament per a obtenir una bona qualitat d’encoixinat. El material resultant es repartirà als espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l’any.

Millora de la qualitat del sòl

Anualment es fa una nova aportació d’encoixinat en aquests espais per garantir els beneficis d’aquest material en el marc de les tasques de jardineria. L’encoixinat, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del sòl i al mateix temps ajuda a evitar l’aparició de males herbes. A Barcelona es diposita sobre la terra vegetal, ja sigui a l’interior de parcs i jardins com en petits espais enjardinats als carrers de la ciutat, principalment en zones d’arbustos, planta vivaç i en grups de rosers.