Els Reis d’Orient han tingut una rebuda massiva al port de Barcelona, on hi havia una gran expectació després de dos anys de restriccions per la pandèmia. Abans de recórrer els carrers de la ciutat en la Cavalcada de Reis 2023 a Barcelona, l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, els ha donat la benvinguda i els ha donat pa i sal, en senyal de benvinguda i d’acollida. Colau els ha entregat, a més, la clau màgica de la ciutat, “que obre totes les cases perquè Ses Majestats puguin fer bé la seva feina”, ha explicat.

Els desitjos abans de la cavalcada de Reis 2023

Colau ha explicat que en les cartes que els infants de la ciutat han enviat als Reis, a més de demanar regals per a ells i les seves famílies, també hi han posat desitjos: “Els nens i les nenes han demanat molt sovint que no hi hagi guerres“, ha dit. Però molts també han demanat que cuidem més el planeta i els animals, que tinguem un món més just o que a ningú el facin fora de casa.

“Els nens i les nenes tenen les idees molt clares i els adults hauríem d’escoltar més el que ens diuen“, ha reflexionat l’alcaldessa.

El rei Melcior rep la clau màgica de la ciutat

El rei Melcior s’ha encarregat de rebre la clau màgica de la ciutat i, en resposta a la intervenció de l’alcaldessa, ha dit a totes les criatures: “Sabem que sou els nostres aliats en la lluita per salvar el planeta”. I encara hi ha afegit: “Sou els veritables herois i heroïnes del gran canvi que tot just comença”.

Després dels parlaments, els tres Reis han saludat tots els infants que els esperaven a la plaça del Portal de la Pau i han recollit les cartes que moltes criatures els han volgut fer arribar personalment.

Notícies dels Reis 2023