La 37a edició de la Copa Amèrica de vela 2024, que se celebrarà a Barcelona aquest estiu, té un espai destacat a la nova edició de Fitur, la fira internacional de turisme que s’ha inaugurat aquest dimecres a Madrid. Turisme de Barcelona dedica l’estand que té a la fira a aquest esdeveniment esportiu i s’ha aprofitat l’estrena per donar-li suport polític en tots els àmbits. El mateix alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assistit a la inauguració, acompanyat del ministre d’Indústria, Jordi Hereu: “Deixarà un magnífic llegat a les instal·lacions portuàries“.

“Els convido a la millor edició de la història de la Copa Amèrica”, ha afegit Collboni durant la presentació. L’alcalde assegura que ho faran “a la barcelonina”, és a dir, que serà “un gran esdeveniment obert a la ciutadania”. L’alcalde també ha presumit que serà “l’única ciutat del món que haurà estat seu dels Jocs Olímpics, del mundial de futbol i de la Copa Amèrica”, els esdeveniments esportius mundials de més audiència.

“Seguirem lluitant per prolongar la Fórmula 1 a Montmeló”

Collboni també s’ha referit al Gran Premi de Fórmula 1 de Montmeló, després que Madrid hagi anunciat que acollirà la prova a partir del 2026. “Seguirem lluitant per prolongar la Fórmula 1 a Montmeló”, ha assegurat. L’alcalde ha reiterat el compromís del consistori amb la Generalitat i també ha afirmat que “si cal fer més esforços, els farem”. “Barcelona farà tot el que estigui a la seva mà per revalidar la Fórmula 1 el 2026” i ha afegit un missatge de confiança: “Ho aconseguirem i ho celebrarem en els propers mesos”.

barcelona fitur copa america vela 2024

“Per l’alcalde de Barcelona només parla l’alcalde de Barcelona”

L’alcalde ha passat de puntetes sobre les negociacions amb els altres grups municipals per formar govern. Diu que “no hi ha novetats” i reitera el seu compromís que hi hagi un govern ampliat i pressupostos abans de la primavera”. Tot i això, ha llançat un missatge a Ada Colau: “Per l’alcalde de Barcelona només parla l’alcalde de Barcelona”. Ho ha dit en referència a les declaracions de la líder dels comuns que assegurava que l’opció prioritària de Collboni era un govern progressista i d’esquerres.