Gràcia ha millorat la il·luminació de 32 punts foscos detectats els darrers mesos en els cinc barris del districte. És un projecte que va sortir dels pressupostos participatius, iniciativa del Consell de Dones de Gràcia, per vetllar per la seguretat de les dones. En total, s’hi han invertit 300.000 euros.

Les millores d’enllumenat s’han fet en zones que eren completament fosques o poc il·luminades i que resultaven insegures. “Abans feia una mica de por, ara es nota la diferència”, explica Nancy Guarnizo, una de les veïnes que ha agraït el canvi. Les darreres actuacions s’han fet al barri de la Salut, a les escales mecàniques de Sant Josep de la Muntanya i a l’avinguda del Coll del Portell, a tocar del camí de sorra.

La idea de l’Ajuntament és que es pugui ampliar la llista de punts il·luminats si es detecten espais susceptibles de ser insegurs per la manca de llum.

Diagnosi en clau de gènere

Per establir els 32 punts prioritaris on s’ha actuat, es van fer unes passejades amb veïnes per fer una diagnosi des de la perspectiva de gènere, de quins eren els espais més insegurs. Es va fer una tria tenint en compte també que s’actués a tots els barris del districte.