formula 1 montmelo barcelona
Foto: Circuit de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona assegura que “manté el seu compromís amb el Circuit de Catalunya“, després que aquest dilluns s’hagi anunciat que Madrid acollirà el Gran Premi de Fórmula 1 a partir del 2026. El consistori fins i tot va més enllà, i es mostra disposat a “incrementar l’aportació econòmica actual per garantir la competitivitat de les instal·lacions de Montmeló”.

De fet, Collboni en l’anterior mandat, quan era tinent d’alcalde, ja va anunciar que l’Ajuntament continuaria aportant diners al circuit. Una decisió que contrastava amb els plans de l’alcaldessa Ada Colau fins aquell moment d’anar reduint progressivament l’aportació de Barcelona.

Suport a les negociacions que lidera la Generalitat

Des de l’Ajuntament volen deixar palès el seu “suport polític, institucional i econòmic al llarg de les negociacions que encapçala la Generalitat” per aconseguir mantenir el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1  més enllà del 2026, quan expira el contracte amb el Circuit de Catalunya. Fins ara el govern català ha dit que rebia “amb tranquil·litat” la notícia d’un nou Gran Premi a l’estat (el que ha anunciat Madrid) perquè la feina s’estava fent bé i la relació amb el campionat era bona.

L’actual govern socialista també valora que en els últims anys la implicació de Barcelona ha permès apropar la competició i la Fórmula 1 a la ciutadania. “És en aquesta línia que continuem treballant”, assegura el consistori.

El CEO de l’F1: “No hem d’oblidar que som molt forts a Barcelona”

Qui també ha parlat de la qüestió aquest dimarts és el CEO de la Fórmula 1, Stefano Domenicali. S’ha referit al nou Gran Premi de Madrid com a “complementari” del que s’està fent des de fa més de tres dècades al Circuit de Catalunya a Montmeló. “No hem d’oblidar que som molt forts a Barcelona”, ha afirmat Domenicali.