El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), ha acusat els socis de govern a la Generalitat, ERC i Junts, de posar els interessos partidistes al davant de la ciutadania. Després de la destitució del vicepresident Jordi Puigneró, que ha aguditzat la crisi entre ERC i Junts, Collboni ha dit que des de l’Ajuntament de Barcelona se segueix “amb molta preocupació” el que passa a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume.

El líder socialista ha afirmat que la situació econòmica a Catalunya “requereix de governs estables i no fer espectacles”. “Malauradament, el govern català està enlaire per la irresponsabilitat dels partits que formen la coalició”, ha sentenciat Collboni. El primer tinent d’alcalde ha reclamat a ERC i Junts “que el desenllaç d’aquest vodevil vagi al més ràpid possible” perquè les institucions necessiten “una mínima certesa del que passarà”.

Estabilitat i pressupostos

Collboni ha defensat que el PSC és partidari de “l’estabilitat de les institucions”, i ha recordat les paraules del cap de l’oposició, Salvador Illa, d’oferir-se per garantir l‘estabilitat del govern i l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat. “A Barcelona tenim assumptes pendents molt importants”, ha assegurat el primer tinent d’alcalde, que ha posat d’exemple les obres de l’L9, serveis educatius i per a gent gran o la competència en ordre públic.