Turistes com aquests s'hauran de gratar la butxaca per entrar al Parc Güell. A partir de la tardor, l'Ajuntament regularà l'accés a la zona monumental i caldrà comprar una entrada per aconseguir, entre d'altres, una foto com aquesta. L'escalinata amb el drac, la sala Hipòstila i la plaça superior seran espais de pagament. La zona no tindrà un tancat físic, només amb cintes per si cal fer marxa enrere. El volum de gent que s'hi vulgui deixar entrar i els costos de gestió marcaran el preu final de l'entrada. MAITE FANDOS, regidora de Gràcia "No treballem per sota dels 5 euros. Estem dient de cobrar a partir de 5 euros, però és evident que hi haurà diferents modalitats perquè no és el mateix un nen, que una persona gran o un adult. (TALL) Això ara s'està estudiant des d'Hàbitat Urbà fent comparació amb el que es paga en altres indrets de la ciutat." Uns diners amb què el districte vol frenar també el desgast actual del parc. La recaptació es destinarà al manteniment de la zona i els entorns. L'entrada serà obligatòria per als turistes i també els ciutadans de fora de Barcelona. Només els empadronats a la ciutat podran entrar-hi gratis. MAITE FANDOS, regidora de Gràcia "Sí perquè qui paga impostos a la ciutat són els ciutadans de Barcelona. I potser la solució jurídica és més fàcil si només són els ciutadans de Barcelona." La convivència a l'espai públic és un altre cavall de batalla a Gràcia. El districte ha iniciat aquest any un pla per frenar conductes incíviques en quatre places. L'actuació d'agents cívics i la pressió de la Guàrdia Urbana ha fet augmentar un 39% les denúncies per orinar al carrer i un 68% per beure-hi alcohol. Pel que fa als equipaments educatius, al setembre estarà llesta l'escola bressol del carrer de Jaén, que s'anomenarà Enxaneta. Serà de dues línies i de més capacitat que la de Caspolino, que s'acabarà el curs vinent però no als inicis.

A princips de juny, Hàbitat Urbà va presentar una proposta als veïns i grups polítics en relació amb el tancament del Parc Güell, que posava damunt la taula dues opcions per regular-hi l’accés de turistes per la porta principal. La proposta va tenir bona acollida tot i que alguns veïns continuen rebutjant el pagament per accedir a un espai públic.

L’Ajuntament ja va anunciar la setmana passada altres solucions per regular les visites al parc, com permetre-hi tan sols l’accés dels autobusos si els turistes disposen de l’entrada al parc.