Els propietaris del local que hi ha previst obrir al carrer de Mühlberg, anomenat Bar Búnkers, ha confirmat a betevé que no serà un bar de copes, sinó de tapes. De fet, asseguren que tenen un projecte aprovat per l’Ajuntament de Barcelona per a un establiment amb aquesta activitat i, un cop estigui feta la reforma, demanaran la llicència d’activitats. Expliquen que encara no tenen data d’obertura, ja que encara estant fent obres per adequar el local.

El rètol del nou local, que ha alarmat els veïns de la zona, mostra catximbes i copes de begudes alcohòliques. Tot i això, la propietat assegura que ha estat una decisió del dissenyador del cartell i que la imatge de les catximbes s’eliminarà. “He posat un cartell perquè agradés a les persones, si els molesta i perquè respectem els veïns, el podem canviar”, explica el Sajid Ali, un dels propietaris del negoci. A més, expliquen que el nou bar de tapes no obrirà fins a les tres de la matinada, com diuen els veïns, sinó que tenen previst a les sis del matí per esmorzars i també oferirà dinars i sopars i tancarà a les 11 de la nit.

El local de menjar ràpid té uns 45 metres quadrats d’interior i 7 de terrassa. A l’interior encara falta col·locar-hi el mobiliari, però hi ha una cafetera, espremedor de taronges i una planxa per cuinar. Segons el Sajid Ali, vol tenir-ho tot a punt per obrir tan bon punt tingui la llicència d’activitat.

L’alarma la van donar els veïns del turó de la Rovira dijous, en veure cartells a la porta del local sobre el nou establiment que anunciava l’obertura imminent d’un bar de copes i catximbes. L’entitat Consell Veïnal del Turó de la Rovira es mostra contrària a un negoci “clarament enfocat al turisme de borratxera” en un carrer que “està patint diàriament les conseqüències del botellot internacional i local”.

Sense llicència d’activitat comercial

L’Ajuntament assegura, però, que els responsables no tenen llicència per obrir un bar musical en aquest espai i que no han sol·licitat de manera formal el permís corresponent a l’Ajuntament, només un informe previ de la situació de la ubicació.

També diu que encara que finalment demanessin aquesta llicència d’activitat se’ls denegaria la petició, ja que el local està ubicat en una zona qualificada de renovació urbana, cosa que impedeix que hi pugui obrir un bar musical i que tampoc permet cap modificació en la llicència atorgada, que en aquest cas seria residencial.

El veïnat, en alerta

El veïnat del Turó de la Rovira, però, assegura que es manté en alerta. Asseguren que batallaran contra qualsevol negoci que s’instal·li en aquesta zona del Carmel i que pugui significar un increment del turisme massiu i de borratxera.