terrassa bar calçada blocs formigó

Barcelona començarà a retirar les terrasses provisionals de bars i restaurants després de Sant Jordi. Ho ha assegurat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, en comissió a l’Ajuntament de Barcelona. Sanz ha dit que ja se n’han retirat al voltant de 100 (entre les que estaven en desús i les que s’ubiquen en un tram en obres), tot i que el gruix important de retirades serà a partir del 25 d’abril.

La raó és que l’Ajuntament ja està analitzant les sol·licituds dels restauradors de la ciutat per mirar de mantenir les ampliacions de les terrasses a la calçada i a la vorera, que es van fer arran de la pandèmia del coronavirus. Els titulars dels negocis tenien temps per fer les sol·licituds fins al 31 de març i ara el consistori mirarà quines s’ajusten a la normativa —i, per tant, es poden mantenir— i quines no —i, per tant, s’hauran de retirar.

“Hi ha moltes terrasses que no han sol·licitat mantenir les ampliacions”, ha respost Sanz a la pregunta d’ERC sobre el calendari de retirada de les terrasses provisionals. “A poc a poc s’aniran reduint i retirant, tant en vorera com en calçada”, ha afegit. El govern municipal ja va anunciar que aquest 2022 la ciutat dirà adeu definitivament als blocs de formigó que ara protegeixen les terrasses provisionals a l’asfalt, una feina que costarà 542.000 € a la butxaca pública.