L'Ana María feia 4 anys que estava a l'atur, i a la seva edat, 51 anys, assegura que li costava trobar feina. A través dels plans d'ocupació de Barcelona Activa, se li ha fet un contracte de sis mesos per treballar a la cuina d'aquesta escola bressol de Sant Andreu. ANA MARÍA ALONSO "La verdad es que ha sido una suerte. Lo que pasa es que son seis meses pero bueno, esperemos que todo me vaya sobre ruedas como me está yendo de momento." L'Ana María és un dels perfils a qui van dirigits els plans d'ocupació que l'Ajuntament posarà en marxa aquest any: majors de 40 anys que fa més de 12 mesos que estan a l'atur. Però també es farà especial incidència en un altre col·lectiu amb dificultats d'accés al mercat laboral, els menors de 30 anys, com l'Agnès. AGNÉS DÍAZ "Tinc Educació Infantil, estic a punt d'acabar Educació Social i és el primer treball que m'ha donat peu a poder treballar amb persones." L'Ajuntament destinarà aquest any més de 17 milions d'euros a plans d'ocupació. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "És una tasca sense precedents. Mai s'havien dedicat recursos municipals per arribar a aquesta quantitat de gent aturada a la ciutat." Amb aquests plans, Barcelona Activa preveu arribar a 1.500 contractes temporals aquest any, que se sumen als prop de 500 del Servei d'Ocupació de Catalunya.

L’Ajuntament, a través de Barcelona Activa, preveu contractar 1.551 persones aquest any amb plans d’ocupació. Aquests mesos de maig i juny se n’activaran 730, que se sumen als més de 300 que ja estan en marxa. Els plans van dirigits a persones amb dificultats específiques per accedir al mercat laboral, com ara els majors de 40 anys que fa més de 12 mesos que estan sense feina i els menors de 30 anys.

Fins al desembre de 2016, el consistori destinarà 17,5 milions d’euros a la contractació de persones en situació d’atur amb plans d’ocupació de sis mesos de durada. “És una tasca sense precedents”, ha dit el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, que ha assegurat que “mai s’havien dedicat recursos municipals per arribar a aquesta quantitat de gent aturada a la ciutat”. Pisarello ha afegit que amb aquests plans es vol arribar a un 2 % dels aturats que hi ha a Barcelona i que l’objectiu és afavorir la realització personal i garantir la reinserció laboral.