CARME FORCADELL, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana "Cap vot independentista no s'ha de quedar a casa. Tenim la responsabilitat històrica d'aconseguir que el nou Parlament que surti d'aquestes eleccions sigui el Parlament que porti a la independència aquest país."

L’ANC ha mogut fitxa de cara a les eleccions del 25 de novembre al Parlament de Catalunya. L’assemblea ha demanat el vot per als partits que es pronunciïn clarament a favor de l’estat propi. També ha fet una crida als votants perquè vagin a les urnes. La presidenta de la plataforma, Carme Forcadell, ha subratllat que “tots els catalans que van sortir al carrer per la Diada han d’anar a votar”.

Consideren que els comicis seran decisius perquè el Parlament que sorgeixi de les urnes decidirà “el futur de la nació catalana”. Per això, l’ANC també s’ha dirigit als partits perquè incorporin als programes electorals tres punts: que sigui el poble català qui sigui consultat sobre la relació entre Catalunya i altres estats, que Catalunya es converteixi en un nou estat d’Europa en la pròxima legislatura, i que les formacions treballin conjuntament perquè la independència s’assoleixi amb el màxim consens possible.