ALBERT RIVERA, candidat de C's "Hem de triar en aquestes eleccions si volem votar aquells que volen la separació o si volem votar aquells que volem la unió i la convivència. Però també hem de triar si volem entre aquells que ens han portat fins aquí o si volem aquells que volem sortir d'aquí. Perquè fins aquí ens han portat els nacionalistes, efectivament, que han governat Catalunya. Però fins aquí ens han portat el Partit Popular i el Partit Socialista. I a mi em preocupa que el projecte d'Otegi sigui el d'Artur Mas. Em preocupa. I em preocupa que el senyor Mas utilitzi les paraules del senyor Otegi: 'internacionalitzar el conflicte'. Em preocupen aquestes coincidències, perquè jo vull un president de la Generalitat, no que estigui pensant el mateix que Bildu com a projecte polític o Batasuna, sinó que estigui al servei de tots els catalans i col·labori per sortir d'aquesta crisi econòmica i política a Espanya."

Ciutadans ha celebrat aquest cap de setmana eleccions primàries per configurar la candidatura amb què concorrerà a les eleccions. Rivera estarà acompanyat al capdavant de la llista pel fins ara portaveu de Ciutadans al Parlament, Jordi Cañas, i per l’exdiputada del PP Carina Mejías.

En la presentació de la candidatura de Ciutadans, Rivera ha assegurat que les eleccions del 25 de novembre serviran perquè Catalunya esculli entre “convivència o separatisme”. El cap de llista ha defensat que entre el benestar i la construcció nacional s’ha de vetllar pel benestar i construir hospitals, mantenir hores lectives a l’escola i els centres de salut en actiu.

Rivera ha denunciat que la gestió del govern de CiU ha estat molt dolenta -“pitjor que la del tripartit”- i ha assegurat que Artur Mas només vol parlar de confrontació. A més, ha comparat les revindicacions sobiranistes del president de la Generalitat amb les de l’exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi: “Em preocupa que el senyor Mas utilitzi les paraules del senyor Otegi: ‘internacionalitzar el conflicte’. Em preocupen aquestes coincidències, perquè jo vull un president de la Generalitat, no que estigui pensant el mateix que Bildu com a projecte polític o Batasuna, sinó que estigui al servei de tots els catalans i col·labori per sortir d’aquesta crisi econòmica i política a Espanya.”

Entre les propostes per a la propera legislatura, Rivera ha destacat que vol impulsar una Llei electoral per a Catalunya i que es reformi el Servei d’Ocupació de Catalunya. Ha demanat que se suprimeixin les Diputacions i els Consells Comarcals i ha reclamat que es posin en marxa dues comissions d’investigació: la de les caixes d’estalvi i la de sanitat.