L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha reconegut que la qüestió dels pressupostos està “embolicada”. Trias diu que caldrà “posar-hi paciència” ja que “ningú no hi vol ajudar”. A causa del procés electoral, l’alcalde afirma que ara la prioritats dels partits no és l’aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona sinó guanyar les eleccions i que, per tant, la situació “és difícil”. Trias els demana que “com a mínim, s’abstinguin”, encara que sigui “sense entusiasme”, perquè, ha afegit, “l’important és que la ciutat tingui pressupost”.

Tot i que ha assegurat que no seria una catàstrofe prorrogar els comptes actuals si no hi ha acord, Trias admet que se’n ressentirà la inversió i que alguns projectes necessitats d’inversió s’hauran d’aturar. L’alcalde, però, no ha concretat quins, perquè, ha dit, l’afectació serà general. Trias també ha afirmat que “no passa res” si els pressupostos s’aproven l’any que ve. Confia, no obstant, que l’oposició actuï amb “sensatesa”. Diu que està convençut que es poden trobar, entre uns i altres, algunes “fórmules de proximitat”.

L’alcalde ha insistit que amb el PP es pot seguir mantenint una certa col·laboració, però res més enllà d’això. “No farem que entrin el govern”, ha sentenciat, al·legant el paper que estan jugant els populars en el debat sobiranista, que els enfronta, segons Trias, el país. Respecte al PSC, lamenta que ajudi CiU a aprovar el PAM i que, en canvi, no vulgui ni sentir a parlar d’un possible acord per aprovar els pressupostos. Trias ha donat a entendre que Jordi Martí ja li ha fet saber que no descarta un nou apropament, això sí, un cop s’hagin celebrat ja els comicis del 25-N.