El candidat d’En Comú Podem per Barcelona a les eleccions generals del 28-A, Jaume Asens, ha carregat aquest dimarts contra Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, a qui ha qualificat d'”independentisme màgic” i d’haver “sobrevalorat les seves forces i menyspreat l’Estat” amb la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre i la posterior declaració d’independència. “Creuen que la raó democràtica és suficient per guanyar, però un pot tenir raó i ser venut, calen aliances”, ha advertit, per després afegir que “no s’ha entès el camp de joc”.

Asens ha participat en un esmorzar Primera plana, organitzat pel diari ‘El Periódico’, en què ha apuntat que el referèndum no pot ser una línia vermella per investir Pedro Sánchez. “No ens agraden les línies vermelles, però tampoc renunciem a res”, ha matisat. De fet, els comuns tenen com una de les demandes principals en aquesta campanya la necessitat d’un referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

El candidat d’ECP també ha criticat el PSC, a qui ha retret “haver abandonat” el federalisme i deixat de reconèixer Catalunya com una nació.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]