Esquerra Republicana s’ha desplaçat aquest dilluns a la tarda fins a Amposta, on ha fet un acte de campanya per les eleccions generals. Des d’allà, el president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que a ERC no li interessa competir per qui té l’etiqueta “de més independentista” sinó que el que volen és “fer més independentistes, construir republicans”. Torrent ha apostat per fer “més ample el camí” i sumar més gent al projecte i, per això, ha reivindicat celebrar un referèndum d’autodeterminació. “És la voluntat d’un 80 % de la ciutadania”, ha insistit.

En l’acte central d’Esquerra a les Terres de l’Ebre, Torrent ha reiterat que el 28-A serà un “missatge d’aval” als que volen la repressió i demanen 25 anys de presó per al cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras, o bé “un vot de llibertat”. Per això, ha tornat a presentar ERC en aquests comicis com el “triple vot útil”, per evitar un pacte PP-Cs-Vox i un del PSOE i Cs i per tenir una solució democràtica al conflicte català.

Per la seva banda, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha presentat els republicans com el “mur de contenció contra el ‘trifachito'” i ha garantit que evitaran que el PSOE estigui “acovardit i atemorit” i que li ensenyaran el camí per “tornar” a l’esquerra. L’acte també ha comptat amb la intervenció del candidat a les eleccions municipals de Barcelona, Ernest Maragallla candidata al Congrés per l’Ebre, Norma Pujol, del senador i candidat al Senat per Tarragona, Miquel Aubà, i de l’alcalde i candidat republicà a l’alcaldia d’Amposta, Adam Tomàs.

Rufián passa la “pilota” a Sánchez

El número dos d’ERC a les eleccions espanyoles, Gabriel Rufián, ha recordat la iniciativa legislativa que ha presentat aquest dilluns al matí per retirar les acusacions judicials que “recauen sobre l’independentisme”. Ha afegit que ara la “pilota és a la teulada” del líder del PSOE, Pedro Sánchez. Rufián també ha tornat a apel·lar els votants socialistes catalanistes així com aquells que se senten propers a “la justícia social, els valors democràtics, la llibertat i a l’antifeixisme”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]