La plataforma La España en Marcha, que reuneix els partits i grupuscles ultradretans Alianza Nacional, Democracia Nacional, Falange, Nudo Patriota Español i Asociación Juvenil Española, ha reunit aquest dissabte unes 300 persones al peu de l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Tot i que l’inici de la manifestació estava previst a les 11 h, els autocars noliejats des de Madrid per la plataforma han arribat amb una hora de retard, segons els organitzadors, a causa dels controls policials que se’ls ha efectuat durant el trajecte.

 

Els manifestants aplegats a la plaça d’Espanya han cridat consignes com “separatistas terroristas“, “ilegalizar el partido de Artur Mas” i “arranca la estelada y quémala” mostrant banderes amb símbols franquistes. A més, també s’han pogut sentir càntics en contra del col·lectiu homosexual i els periodistes.

El metro ha tancat els accessos més propers a l’avinguda de la Reina Maria Cristina per evitar possibles aldarulls amb els manifestants.

Durant la manifestació no s’han produït incidents greus, més enllà de la crema d’una estelada. Els mateixos membres de la organització han intentat apagar la bandera per evitar que s’escalfessin més els ànims.

L¡acte ha finalitzat amb els parlaments dels representants dels grups d’ultradreta que han participat a l’acte.