Aquesta plaça s'omplirà de gent en la que serà, segons les previsions, la concentració més multitudinària a la ciutat. Aquí el Moviment Cívic d'Espanya i Catalans vol reivindicar que Catalunya es mantingui dins l'Estat. El 2012 hi van anar 3.000 persones, però sembla que aquest any el nombre d'assistents augmentarà. De fet, per garantir-ne la mobilitat l'Ajuntament destinarà carrils a tres carrers de l'Eixample perquè hi puguin aparcar autocars. Tot i que l'organització se n'ha desmarcat, fa dies, que s'organitzen combois per viatjar des de la resta de l'Estat espanyol fins a Barcelona. JOSÉ DOMINGO, portaveu de Som Catalunya, Somos España "Em van dir: 'Si hi ha autocars aniran a no sé on, a no sé on, i a no sé on més', això és l'únic que sabem. Però com a organització nosaltres no hem convocat. A la nostra pàgina de Facebook no n'hi ha." Per evitar que hi hagi incidents, la Policia Nacional farà controls als accessos a Catalunya per detectar artefactes pirotècnics o objectes que portar a conductes violentes. Quan se'n trobin se'ls impedirà entrar al territori català. Igualment, es desplegaran un miler de Mossos d'Esquadra. I a la ciutat de Barcelona, la Guàrdia Urbana treballarà també per garantir la mobilitat. Tot plegat, amb l'objectiu d'evitar enfrontaments entre els manifestants de diferent signe que conviuran a la ciutat, sobretot entre el col·lectiu antifeixista, que es concentrarà a la plaça de Sants, i els partidaris de la ultradreta. Per què no coincideixin, el Departament d'Interior ha limitat el recorregut dels radicals espanyolistes, que aniran des de la plaça d'Espanya fins a la de Sant Jordi.

Els districtes de Ciutat Vella, l’Eixample i Sants – Montjuic adoptaran les mesures adients d’ordenació i regulació del trànsit on hi hagin previstes manifestacions o concentracions. Els agents duran a terme els desviaments de circulació necessaris en cas que sigui precís i els talls de trànsit pertinents, en funció de l’afluència d’assistents.

A la plaça de Catalunya s’hi han previst mesures concretes. Allà és on el Moviment Cívic d’Espanya i Catalans ha tornat a convocar una de les concentracions festives que es preveuen més multitudinàries. Per facilitar l’arribada i sortida dels autocars que efectuïn el trasllat dels assistents, l’Ajuntament permetrà, a partir de les 10.30 h, i de manera excepcional, l’aparcament d’aquests vehicles en els carrils drets de circulació (carrils bus i carrils senyalitzats amb estacionament prohibit) a determinats carrers. Al carrer de Pau Claris, costat Llobregat, es permetrà l’aparcament entre el carrer de Rosselló i la Gran Via de les Corts Catalanes. Al carrer de Roger de Llúria, costat Besòs, entre la Gran Via i l’avinguda Diagonal. I per acabar, al carrer d’Aragó, costat muntanya, entre el carrer de Sicilia i Roger de Llúria. Els autocars podran romandre allà fins al final dels actes per tal de recollir els passatgers i tornar als punts d’origen.

A banda, també amb motiu de les diverses manifestacions convocades a la zona de Sants, la plaça Espanya i el centre de la ciutat, algunes línies d’autobús podrien veure modificat o limitat el recorregut, entre les 8 i les 21 h aproximadament.