acampada plaça Catalunya
Foto: Jordi Bataller (ANC)

L’Assemblea Nacional Catalana ha convocat una acampada a la plaça de Catalunya el 15 i 16 d’octubre. la presidenta de l’entitat, Dolors Feliu, ho ha anunciat en un acte sobre el Primer d’Octubre celebrat a Tiana, al Maresme. Feliu explica que és un acte de protesta “per denunciar l’opressió de la causa general contra Catalunya”, i vol ser un avís cap al Parlament.

Una acampada en plena crisi de govern

L’anunci de l’acampada de l’ANC coincideix amb la crisi al govern de la Generalitat i la destitució del vicepresident Jordi Puigneró. L’executiva de Junts ha acordat preguntar a la militància aquest dijous i divendres, 6 i 7 d’octubre, si vol que el partit continuï formant part del govern. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que respecta el procediment intern de Junts i assegura que el més important ara és tenir el govern més sòlid com més aviat millor per poder seguir treballant amb intensitat.

L’amenaça de l’ANC: una llista cívica

Davant la deriva política dels últims mesos, l’ANC ha amenaçat en diverses ocasions amb la possibilitat de presentar una “llista cívica” a les properes eleccions autonòmiques. L’última vegada que Dolors Feliu en va tornar a parlar va ser durant la commemoració dels cinc anys del referèndum del Primer d’Octubre. La presidenta de l’ANC va demanar als partits del govern “un pla per a la independència” i va avisar que, si no el compleixen, tornaran a demanar la convocatòria d’eleccions i presentaran una llista cívica.