Junts per Catalunya

(ACN) L’executiva de Junts ha acordat aquest dilluns gairebé per unanimitat consultar a la militància si vol que el partit continuï formant part del govern de la Generalitat de Catalunya. La pregunta serà, “Vols que junts continuï formant part del govern de la Generalitat?”, amb tres possibles respostes, sí, no i abstenció. Més 6.000 afiliats del partit podran participar en la consulta que se celebrarà el 6 i 7 d’octubre.

Jordi Turull, secretari general de Junts per Catalunya ha informat que no hi haurà campanya per afavorir una resposta o una altra, ni tampoc s’ha establert un percentatge per donar per guanyador un resultat o un altre.

Fa un any i quatre mesos que Junts governa com a soci dels republicans i el debat dins el partit sobre la continuïtat al govern d’Aragonès no és nou. Fins i tot va fer una autoria interna per valorar fins a quin punt s’estava complint l’acord de govern amb ERC, especialment pel que fa a la carpeta independentista.

La consulta, després de la destitució de Puigneró

A més, en el congrés del partit es va optar per celebrar una consulta sobre l’aliança amb ERC o “prendre altres iniciatives adequades a la situació”. Amb la petició d’una qüestió de confiança a Aragonès si no aportava “concrecions” sobre el pacte de govern i la destitució de Puigneró, s’ha accelerat l’aposta de Junts per aquesta consulta, que se celebrarà aquesta setmana.