Pere Aragonès
Foto: ACN

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha comparegut a les 23.10 h per explicar la destitució del vicepresident del govern, Jordi Puigneró. Aragonès ha argumentat una pèrdua de confiança en Puigneró, tot i que ha afegit que espera “que Junts segueixi al govern”.

Un cop anunciat que Jordi Puigneró quedava apartat del càrrec de vicepresident del govern de la Generalitat, Aragonès ha volgut afegir que ara caldrà que Junts proposi un nom per ocupar la vacant.

Aragonès descarta presentar-se a una qüestió de confiança

Aquest dimecres Aragonès ha suspès la seva agenda pública. Ho ha fet l’endemà que Junts per Catalunya —soci de govern— li demanés una qüestió de confiança si no aportava “garanties i concrecions” per complir el pacte de l’executiu. Fonts de la Presidència han assegurat aquest dimecres al matí que la proposta de Junts durant el Debat de política general suposa retirar la confiança al mateix cap del govern i a tot l’executiu. A més, insisteixen que Aragonès no es presentarà a cap qüestió de confiança, tal com ja va subratllar aquest dimarts a la nit al ple, després de l’anunci del president parlamentari de Junts, Albert Batet.

23:36
   

Puigneró deixa de ser el vicepresident del govern

La víctima de la crisi entre ERC i Junts al govern ha estat el vicepresident Jordi Puigneró. Pere Aragonès n’ha anunciat la destitució i ha volgut afegir que, tot i això, espera que Junts segueixi al govern.

23:14
   

Surt el president Aragonès

A les 23.14 h. Aragonès emet unes “paraules de disculpa” al conjunt de la ciutadania pel retard de la compareixença i les “dificultats” del moment actual.

23:10
   

Sense sortir el president Aragonès

Quan el rellotge marca les 23.10 h, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, encara no es deixa veure a la Galeria Gòtica de Palau. Molta expectació mediàtica pel balanç que farà de les llargues reunions d’aquest dimecres a la tarda. 

23:06
   

Nova hora de la compareixença: a les 23.10 h 

S’ha fet pública una nova hora de la compareixença de Pere Aragonès: a les 23.10 h. Això sí, ja hi ha senyal de la Galeria Gòtica de Palau, fet que indica que la intervenció del president de la Generalitat és imminent.

23:01
   

La compareixença d’Aragonès, impuntual

Es retarda la compareixença de Pere Aragonès. Estava prevista a les 23 h a la Galeria Gòtica de Palau. Fa pocs minuts que han sortit de la reunió el president juntament amb Jordi Turull (Junts) i el vicepresident Jordi Puigneró. Està previst que el cap de l’executiu català faci balanç de la reunió mantinguda amb els consellers i la cúpula de Junts.

22:58
   

Aragonès demana respecte institucional

Pere Aragonès ha tornat a exigir respecte institucional a Junts. Després del Consell Executiu, el president ha citat Jordi Turull a Palau, amb qui ha mantingut una reunió que s’ha allargat durant més de 3 hores. Abans, però, s’ha reunit amb els consellers de Junts que formen part de l’executiu català. Tot a punt per a la compareixença del president.

22:54
   

Compareixença a les 23 h 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, compareixerà a les 23 hores a la Galeria Gòtica de Palau. Ho farà després del Consell Executiu extraordinari i la reunió posterior que ha mantingut, també a Palau, amb el secretari general de Junts, Jordi Turull. A la reunió del govern, que s’ha allargat gairebé tres hores, Aragonès ha preguntat a cada conseller de Junts si donen suport a la qüestió de confiança que demana el seu partit. 

22:52
   

Fi de la reunió Aragonès-Turull

Està previst que Pere Aragonès comparegui de forma imminent al Palau de la Generalitat. Ho podràs seguir en directe a betevé. Això després que, segons alguns mitjans de comunicació, ha finalitzat la reunió entre el president català i Jordi Turull, després de gairebé tres hores.

22:20
   

Borràs entra al Palau de la Generalitat

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha entrat al Palau de la Generalitat pocs minuts després de les 22 hores justament quan en sortien els consellers de Junts que han participat de la reunió del Consell Executiu extraordinari. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, porten reunits més de dues hores per abordar la crisi de govern. I això ha provocat que el president català encara no hagi fet la compareixença anunciada i que Junts hagi ajornat l’executiva del partit fins a aquest dimarts.

22:10
   

Junts ajorna la reunió de l’executiva 

Junts ha ajornat la reunió de la seva executiva a dijous al matí, perquè el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, continuen reunits a aquesta hora a Palau. La formació que comanden Turull i Laura Borràs havia de reunir-se en acabar la trobada entre Aragonès i l’exconseller. Però ja fa més de dues hores que estan tancats a Palau, abordant la crisi del govern. 

22:04
   

Aragonès s’ha reunit amb Turull

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, s’han reunit a Palau aquest dimecres al vespre després del Consell Executiu extraordinari per abordar la crisi interna. La reunió s’ha allargat més de dues hores i, en aquesta, Aragonès ha preguntat a cadascun dels consellers de Junts si coneixien la proposta del grup parlamentari de posar la qüestió de confiança damunt la taula i si hi estan d’acord o no, segons expliquen fonts de la Presidència.

En paral·lel, la presidenta de Junts, Laura Borràs, s’ha reunit amb els seus diputats.

21:59
   

Junts: suport “unànime” a la qüestió de confiança

Junts ha assegurat en un comunicat que els seus consellers han defensat de forma “unànime” tant l’acord de govern com la qüestió de confiança que va proposar dimarts el seu grup parlamentari, durant el debat de política general al Parlament de Catalunya. De la seva banda, però, fonts de la Presidència apunten que el cap de l’executiu, Pere Aragonès, hi ha vist matisos irregulars, i que ha lamentat que els representants de Junts hagin respost amb poca claredat sobre el seu aval a la qüestió de confiança.

El president parlamentari de Junts, Albert Batet, va posar ahir damunt la taula aquesta mesura si Aragonès no aporta “garanties i concrecions” per complir el pacte de l’executiu.

21:50
   

Última hora de la crisi de govern

Bona nit! En aquesta pàgina seguim l’última hora de la crisi de govern a la Generalitat de Catalunya. Aquí podràs seguir en directe la compareixença del president, Pere Aragonès. Mentrestant, et posem al dia de tot el que ha passat en aquesta jornada intensa políticament parlant.