(ACN) La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha exigit al govern català que “faci la independència o convoqui eleccions”. Durant el discurs al final de la manifestació per la Diada ha reclamat “sinceritat, valentia i decisió per fer la independència” i ha advertit que “si govern i Parlament s’hi posen d’esquena hi ha prou gruix al país per fer una llista cívica”.

“Si no ho fan ells, estem determinats a fer-ho nosaltres utilitzant les eleccions i el vot i amb nous actors, si cal”, ha advertit, per afegir després que cal “foc nou”. Durant la seva intervenció, molt crítica amb partits i govern, ha demanat deixar les “excuses”. “Prou jugar a desmobilitzar i quedar-se a casa amb el cap sota l’ala quan la població surt al carrer a demanar llibertat”, ha dit.

Ball de xifres pel que fa a la participació

La manifestació de l’11 de setembre a Barcelona ha tornat a aplegar milers de persones amb motiu de la Diada 2022. Una vegada més, hi ha hagut ball de xifres pel que fa a la participació: hi han assistit 150.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 700.000, segons l’ANC. La protesta, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, ha començat a l’avinguda del Paral·lel a les 17.14 h i ha recorregut el passeig de Colom fins a arribar a l’Estació de França.