El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha dit que el govern d’Ada Colau s’ha vist “incapaç de fer moltes coses que van dir que farien”. Forn ha criticat també el pacte amb el PSC perquè creu que demostra que l’executiu està “ple de contradiccions”. “Després de criticar el PSC com a culpable del model de ciutat, acaben refugiats en el PSC”, ha dit.

La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha assegurat que durant aquest any la ciutat ha viscut “la inestabilitat d’un govern en minoria, la indefinició de projectes i decisions unilaterals que no han portat enlloc”. Mejías ha criticat que l’equip de Colau hagi fet “anuncis buits de contingut i dotació pressupostària”, i ha lamentat que s’hagin “paralitzat” projectes que han “alentit” l’activitat econòmica.

Des d’ERC, Alfred Bosch ha centrat les crítiques en el pacte de govern BComú-PSC per afirmar que un any després de guanyar les eleccions, Colau “ha renunciat en rodó a encapçalar el canvi”. Bosch ha dit que, de tots els socis possibles, l’alcaldessa ha escollit “el que retorna més al passat”. “Si volíem un canvi, el que tenim és un retrocés a la ciutat del PSC i Iniciativa, que ara és d’Iniciativa i el PSC”, ha sentenciat.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha descrit el primer any d’Ada Colau com de “molt gest i poc govern”. “A l’hora de la veritat no ha estat capaç de presentar un pla de seguretat, un pla d’habitatge ni el reforç dels serveis socials”, ha dit Fernández Díaz, que ha assegurat que l’executiu “ha paralitzat” l’activitat econòmica amb mesures com la moratòria hotelera.

Des de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha ha qualificat de “negatiu” el balanç del primer any de govern d’Ada Colau i ha criticat que el PSC en sigui el nou soci. “Tot allò que en campanya van dir que havia de canviar, ara amb el PSC hi haurà polítiques continuistes”, ha dit. La líder municipal de la CUP ha retret a Colau que signés la pròrroga del Mobile, la “manca de valentia” a l’hora d’afrontar el debat turístic i les “polítiques de repressió” en la venda ambulant.