Han passat vuit anys de la mort de l’actor Pepe Rubianes, l’1 de març del 2009, i finalment un carrer de Barcelona portarà el seu nom.

És justament al carrer on va viure una llarga temporada, el de l’Almirall Cervera, a la Barceloneta. El col·lectiu de les Vídues de Pepe Rubianes i Carles Flavià ja va col·locar l’any 2010 un seguit de plaques amb el nom de l’actor per tapar les de l’almirall que havia participat en la guerra de Filipines i la de Cuba. Ara, set anys després, aquesta iniciativa s’ha convertit en una realitat.

El periple de les Vídues de Pepe Rubianes ha estat llarg. Cal recordar que han de passar cinc anys després de la mort d’una persona per poder posar-li el nom d’un carrer o plaça. Al desembre l’Ajuntament va proposar com a plaça de Pepe Rubianes l’espai que es genera en la confluència de l’avinguda del Paral·lel, Viladomat i el carrer del Marqués de Campo Sagrado. Ja en aquell moment les Vídues van pensar que la plaça era una mica “desangelada” i, de pas, que el nom de Pepe Rubianes necessitava un espai més digne.

Després de la llum verda de la ponència del Nomenclàtor, els responsables del posar noms els carrers de la ciutat, ara només queda la decisió del Ple de Ciutat Vella per veure el carrer de Pepe Rubianes on l’actor va viure una llarga temporada, precisament al número 1, a la confluència amb el passeig de Joan de Borbó. Cal recordar també que Rubianes gairebé va néixer a la Barceloneta perquè aquest va ser el barri on els seus pares van viure quan van arribar a Barcelona des del seu poble natal de Vilagarcía de Arousa, a Galícia. Això el converteix en veí il·lustre del barri i tant l’associació de veïns com la de comerciants veuen amb bons ulls el canvi de nom i treure del plànol l’Almirall Cervera. L’entitat veïnal, a més, demana unaconsulta popular per decidir com volem que es digui els llocs on vivim“, explica el vicepresident de l’AV de la Barceloneta, Manel Martínez. Una proposta que també va lligada a una altra via concreta: el passeig de Joan de Borbó. I és que, segons Martínez, “no volem que aquest passeig es digui Joan de Borbó”.