El primer a signar ha estat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha obert el llibre de condol acompanyat de la líder del PSC al Congrés, Meritxell Batet, les alcaldesses de l’Hospitalet i Santa Coloma, Núria Marín i Núria Parlon, el president dels socialistes de Barcelona, Jaume Collboni, el dirigent i diputat José Zaragoza i el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa.

Al costat del llibre de condol es podia veure un gran ram de roses vermelles i una fotografia de Chacón molt somrient. Al darrere, una altra imatge de Chacón en campanya, acompanyada del lema “El futur és esforç i justícia social”. Entre d’altres hem pogut veure el president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, visiblement afectat i amb llàgrimes als ulls abans de signar. La regidora socialista Carmen Andrés tampoc no podia contenir l’emoció en recordar els moments viscuts al costat de Chacón.

Entre la militància, també molts records lligats a la figura de Chacón, de qui tothom ha destacat la vitalitat i l’esforç per viure sense mostrar a la resta cap limitació per la malaltia congènita que tenia.

Durant tot el matí hem vist a la seu del PSC polítics de tots els colors que també han volgut recordar la figura de l’exministra socialista. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el líder dels Comuns, Xavier Domènech, el president del PP català, Xavier Garcia Albiol, o el diputat del PdCat, Francesc Homs, i l’excaldalde de Barcelona, Jordi Hereu, són algunes de les personalitats que han passat per la seu de Nicaragua.

Un cop ha acabat la reunió de l’executiva del PSC, el primer secretari, Miquel Iceta ha fet una breu i emocionada compareixença on ha reiterat el cop que els ha suposat a tots la mort “sobtada, inesperada” de Carme Chacón. Iceta ha anunciat la voluntat de la família dels socialistes catalans de fer-li un homenatge dimecres 19 d’abril a la seu de Nicaragua. Un acte al qual assistirà, amb tota seguretat, l’expresident del govern José Luis Rodríguez Zapatero i l’actual president de la gestora socialista, Javier Fernández.

Iceta té previst en les properes hores viatjar a Madrid amb una delegació del PSC per anar a la capella ardent que el PSOE ha instal·lat a la seu del carrer de Ferraz.