La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament l’ordenació singular de terrasses dels entorns de la Sagrada Família

, després de fer-hi la prova pilot durant el 2016. La normativa redueix a 56 taules i 224 cadires l’ocupació màxima de la zona, on actualment hi ha fins a 89 taules i 336 cadires. A més, a partir d’ara estarà prohibida la col·locació de terrasses a les voreres que envolten el temple de la Sagrada Família, així com els xamfrans dels quatre encreuaments, a excepció del de Sardenya amb Provença.

D’aquesta manera, l’Ajuntament pretén resoldre les disfuncions provocades pel gran nombre de visitants que rep la Sagrada Família així com proporcionar una nova ordenació correcta de l’espai ocupat fins ara per les terrasses.  Segons el consistori, es tracta de garantir el flux de vianants, els accessos de veïns al comerç, el pas de vehicles d’emergència i serveis i les condicions d’accessibilitat, a la vegada, que ha de permetre gaudir de la Sagrada Família. I és que pel voltant del temple hi circulen 10 milions de visitants anuals. Tot i això, els restauradors es mostren crítics amb la decisió. Diuen que això perjudica notablement els negocis que reduiran la facturació perquè tenen menys taules a fora, sobretot ara que arriba l’estiu.

Al mes de maig, a part de la prohibició d’aquestes terrasses a les zones properes a la Sagrada Família, la normativa també preveu col·locar unes plataformes desmuntables en el carrer Sardenya  amb la intenció d’ampliar puntualment la vorera, per guanyar així l’espai públic per a vianants i millorar la mobilitat dels mateixos a l’entorn del temple. En concret, aquestes plataformes s’ubicaran en el tram de Sardenya entre els carrers de Mallorca i València. Finalment d’aquestes sis plataformes, quatre es col·locaran a la banda Besòs i dues a la banda Llobregat. A la resta de zones s’aplicaran els paràmetres estàndard de l’ordenança de terrasses.

Pel que fa a la plaça de la Sagrada Família, es delimitarà un àmbit d’ocupació màxima vinculat a la guingueta del parc.